x

Terorista koji je u Sarajevu ubio dvojicu vojnika ukopan u tajnosti: Na dženazu mu došli...

Enes Omeragić, ubica pripadnika Oružanih snaga (OS) BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića, sahranjen je u subotu na gradskom groblju Vlakovo uz prisustvo samo nekoliko poznanika i bez prisustva najbliže rodbine, saznali smo jučer od komšija i uposlenika gradskog groblja Vlakovo! Omeragić je sahranjen u subotu u poslijepodnevnim satima, a njegovoj dženazi prisustvovali su radnici „Pokopa“, hodža i pet-šest poznanika. 

On je u napadu koji je okarakteriziran kao terorizam ubio dvije osobe, pucao u autobus, bacio bombu, a potom se ubio aktiviranjem bombe u svojoj kući.

 

 - Sve je brzo i u tišni završeno – kazali su nam radnici „Pokopa“.  

 

Jučer smo posjetili i kuću Omeragića u naselju Sokolje. Na prizemlju otvorena vrata i majstori popravljaju zid stavljajući malter. Pitali smo je li otac Šahin tu. 

 

- U kući je, samo nije sposoban da razgovara – kazao nam je jedan od radnika, koji je komšija Omeragićima.  

 

Kako smo saznali, Šahin je ispunio ranije dato obećanje, nije otišao sinu na dženazu!

 

- Svako svoje dijete voli, pa i ja njega, ali ne mogu da mu oprostim što je ubio ovu mladost. Koliko sam čuo, poznavao je jednog od mladića kojeg je ubio, družio se s njim. Znam da je riječ o momku koji je 1981. godište, ali ne znam kako se zove - ispričao je Šahin prošle sedmice novinarskim ekipama.

 

Mihajlović: Istražujemo otkud napadaču puška

 

Božo Mihajlović, zamjenik glavnog tužioca Tužilaštva BiH, rekao je jučer za „Avaz“ da istraga nakon terorističkog napada u Rajlovcu, u kojem je Enes Omeragić ubio vojnike OSBiH Armina Salkića i Nedeljka Radića, a zatim počinio samoubistvo, ide u smjeru da li je Omeragić imao pomagače.

 

Mihajlović kaže da radi istrage ne može otkrivati sve detalje, ali da istraga ide svojim tokom. 

 

- Istraga i ide u smjeru da se vidi je li imao pomagače. U svakom slučaju, on to nije sam uradio. Barem mu je neko morao dati oružje. Prema tome, i istraga ide u tom smjeru i na tome se radi. To je sve za sada što mogu reći. Bilo kako bilo, sve će biti istraženo i utvrđeno - rekao nam je Mihajlović.

 

Nezvanično saznajemo da je Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prije nekoliko dana saslušala desetak osoba, ali za sada niko nije uhapšen. 

(Dnevni avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.