x

Tesla Model S za kojim ćete umirati da se vozite u njemu!

Za sve one koji žele na posljednju vožnju biti odvezeni u elektrificiranom automobilu tu je Tesla Model S koji obećaje mrtvu tišinu. Za to se definitivno pobrinulo jedno nizozemsko pogrebno poduzeće.

Luksuzni pogrebni automobili nisu ništa novo, sjetimo se samo ovog Maseratija ili ove Panamere. Nije da se želite voziti u njima, ali dobro je znati da postoje, jer neki možda žele otići u velikom stilu. Pa ako superautomobile niste mogli voziti za života znate da to možete učiniti nakon što skončate. Doduše ne na istom sjedalu i mjestu u autu, ali to su već kerefeke kojima se nećemo zamarati. Ako pogledamo taj trend, raskalašenost pri odabiru lijesova je taako prošlogodišnja stvar, luksuzna mrtvačka kola su novo crno.

 

Ako vas kojim slučajem ovi ranije spomenuti Maserati i Panamera nisu oduševili, jedno nizozemsko pogrebno poduzeće ima nešto i za one istančanijeg ukusa. Zovu se RemetzCar i smrtno su ozbiljni sa svojom ponudom pogrebnog Tesla auta. Tako je, žrtvovali su Tesla Model S da bi od njega napravili ova, pomalo nakaradna, mrtvačka kola.

 

Potom su ga premijerno predstavili na Uitvaart Vakbeurs 2016. – a to je nizozemski pogrebni sajam. Nećemo se praviti da smo iznenađeni, jer ovo nije baš vozilo koje ćete gurnuti na pariški auto show. Treba za sve znati vrijeme i mjesto. U RemetzCaru kažu da su da su cijeli pothvat napravili tako što su prvo uklonili baterije presjecajući vozilo na pola. Zatim su mu onda još produljili tijelo za 800 mm da bi dosegli konačnu dužinu od 5,770 mm poslije vraćanja baterija i kraja prerada.

 

Kao što vidimo na slikama, zatamnjena stakla ili zastori očito nisu omiljeni izbor ovih Nizozemaca, a zašto ne znamo. Možda će ubuduće biti, a dotad će pokojnici imati lijep pogled uokolo. Naime, osim sa strana, postoji prozor i na krovu, khm. Navedeno nije uopće začuđujuće za Model S, ali jest pomalo za automobil za pogrebne potrebe.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.