x

Tesla kreira sopstveni čip sa vještačkom inteligencijom za autonomna vozila

Elon Musk je otkrio da njegova kompanija Tesla radi na sopstvenom čipu sa vještačkom inteligencijom koji će koristiti u svojim autonomnim vozilima.

 

Musk je ovo objavio na najvećoj svjetskoj Konferenciji o vještačkoj inteligenciji, i tom prilikom je obhelodanio da će Tesla upotrebom sopstvenog čipa brže od ostalih moći da razvije tehnologiju potpune autonomije.

 

Tokom svog govora pred oko 200 ljudi, ovaj preduzetnik je rekao da ga veoma zanima budućnost vještačke inteligencije, i dodao je da i pored opasnosti koje vještačka inteligencija može donijeti sa sobom, postoje oblasti u kojima se ona može pokazati veoma korisnom. Pored njega, govor su održali i direktor Teslinog odjeljenja za vještačku inteligenciju Andrej Karpati kao i čovjek zadužen za razvoj autopilot tehnologije, Džim Keler.

 

Džim Keler je rekao da „i dok većina proizvođača automobila razvija tehnologiju autonomne vožnje uz pomoć iskusnih kompanija u oblasti proizvodnje čipova, nijedan čip na tržištu ne odgovara senzorima koje koristi Tesla“.

 

Musk je naveo da će Teslin novi čip biti jednako dobar kao i čipovi ostalih kompanija, ali da će on trošiti deset puta manje snage i biće deset puta jeftiniji od ostalih.

 

Izvor: Vrelegume.rs

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.