x

Tesla u aprilu prekida prodaju svog najjeftinijeg električnog auta!

Tesla će u aprilu prestati sa proizvodnjom svog najjeftinijeg automobila - Modela S sa baterijom od 60 kWh koji je koštao početnih 68.000 dolara.

Sa ovom značajnom promjenom, nova početna cijena Modela S bit će 74.500 dolara sa baterijom od 75 kWh. Naravno, i to će se promijeniti tokom godine jer Tesla uskoro kreće u proizvodnju pristupačnog automobila – Modela 3, koji će koštati početnih 35.000 dolara.

 

Zanimljiva činjenica je da je Model S sa baterijom od 60 kWh zapravo imao bateriju od 75 kWh, ali je kompanija isključila pristup za 15 kWh. Ukoliko bi kupac želio dodatnu energiju za svog električnog ljubimca, a koja je ionako fizički prisutna, morao bi je otključati kupovinom posebne apliakcije koja košta 9.500 dolara.

 

``Prije godinu dana predstavili smo bateriju od 60 kWh kao pristupačnu verziju kako bi ubrzali popularizaciju električnih automobila. Ipak, pokazalo se da većina mušterija želi Model S sa 75 kWh. Kako bi pojednostavili proces narudžbe za naše kupce, uklonit ćemo opciju od 60 kWh``, rečeno je u saopćenju Tesle.

 

Model S sa 60 kWh moći će se kupiti do 16. aprila 2017.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.