x

Teslin Roadster od 0 do 100 km/h stiže za manje od dvije sekunde!

Paralelno s predstavljanjem revolucionarnog električnog tegljača, kompanija Tesla predstavila je i novi električni Roadster koji bi u prodaji trebao biti 2020. godine.

I kada su svi mislili da je s predstavljanjem tegljača na struju došao kraj iznenađenjima iz automobilske kompanije Tesla, neumorni Elon Musk predstavio je svijetu novi elektropokretan sportski automobil Roadster koji bi do prvih kupaca trebao stići 2020. godine.

 

Preliminarne informacije obećavaju vanzemaljske performanse Teslinog automobila čija će cijena iznositi 200.000 dolara, a među najfascinantnije brojke ubrajamo 10.000 Nm obrtnog momenta (dobro ste pročitali) i ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 1,9 sekundi.

 

Roadster će četvrtinu milje prelaziti nakon 8,8 sekundi, maksimalna brzina iznosi 402 km/h, s jednim punjenjem baterija moći će preći 997 kilometara, a Musk je prilikom prezentacije naglasio da je autonomija u uslovima autoceste dovoljna za putovanje od Los Angelesa do San Francisca i nazad.

 

Musk je također naglasio da se svi spomenuti podaci odnose na prototip, a od produkcijske verzije očekuje se još veća autonomija i još bolje performanse. Roadster će pokretati tri elektromotora, a sam naziv automobila sugeriše na mogućnost uklanjanja tvrdog krova.

 

Svi koji već sada žele rezervisati svoj primjerak moraju prije toga uplatiti 50.000 dolara.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.