x

Težak život samohranog oca petero djece: Ne znam kako dalje!

Ramazan je, a moja djeca nemaju ni brašna. Već par dana gladujemo. Iftara nemamo i nama je post svaki dan već postao. Ne molim za pare ni da mi se kuća gradi , dragi ljudi pomozite mi, zahvalan sam za brašno da moja djeca ne umru od gladi.

U mjestu Ljusina kod Bosanske Krupe težak život vodi šesteročlana porodica već duži niz godina, a situacija im se pogoršala kada ih je majka napustila.

 

Porodici su isključeni struja i voda, jer nisu bili u mogućnosti plaćati račune. Samohrani otac Mustafa Somić, kao samohrani otac trebao bi da imam primanje bilo kakvo, od socijalnog rada, ali mi smo nažalost prepušteni sami sebi. Snalazim se kako znam i umijem da bi moja djeca imala šta da jedu, ali to je jako teško i sretni smo ako imamo jedan obrok na dan. Ja sam obolio na noge i u takvom stanju sam spreman da radim da bih zaradio za komad kruha djeci - nažalost ni tu mogućnost nemam.

 

Opština Bosanska Krupa me je odbila u svakoj molbi. Imam osjećaj da smo mi iz Krajine napušteni od mnogih.

 

Odlazak majke od ove porodice uveliko je otežao život Mustafi i njegovoj djeci, jer su primorani da sami sebi prave jesti ako imaju i to, čiste, peru i ostalo. Kako kaže Mustafa, majka se nije javila od kako je otišla od djece.

 

Nemoguć sam da svoju djecu školujem. Nisam u mogućnosti izdvojiti ni marku za sendviče, a znamo da djeca gladna ne mogu razmišljati i učiti, priča Mustafa. Porodici se može pomoći novčanom donacijom, garderobom, školskim knjigama itd… Svi koji žele pomoći ovu porodicu mogu kontaktirati Mustafu Somić putem telefona: 061 415 705 (0038761415705) ili direktno posjetiti ovu porodicu u naselju Ljusine BB u Bosanskoj Krupi.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.