x

Thunder sve jači, nove ekipe za Rosea i Haywarda!

Ljetna pijaca u NBA ligi polako se zahuktava.

Već je završeno nekoliko veoma interesantnih poslova, a neke od najvećih zvijezda NBA lige ćemo u narednoj sezoni gledati u drugim ekipama.

 

Odličan posao obavlja rukovodstvo Oklahoma City Thundera. Ovaj tim je doveo veliku pomoć Russellu Westbrooku, pa je novi član ove ekipe postao Paul George.

 

Ipak, to nije sve. Novi član Thundera postaće i snažni krilni centar Patrick Patterson, koji je dogovorio trogodišnji ugovor vrijedan nešto više od 16 miliona dolara.

 

Također, pregovara se i sa zvijezdom Sacramento Kingsa Rudyjem Gayom, koji bi uskoro trebao staviti potpis na ugovor s Oklahomom.

 

Novi tim će u narednoj sezoni imati i Derrick Rose. Čovjek kojem su povrede uništile odličnu karijeru, danas će razgovarati sa rukovodstvom Los Angeles Clippersa, koji ga žele kao zamjenu za Chrisa Paula.

 

Najbolji posao su napravili Boston Celticsi. Novi član slavnog tima postaće All Star igrač Gordon Hayward, dosadašnja velika zvijezda Utah Jazza.

 

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi dogovorili su jednogodišnju saradnju sa izraelskim košarkašem Omrijem Casspijem, dok su New York Knicski jako blizu dovođenja Diona Waitersa.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.