x

Tina Ivanović, još jedna pjevačica koja pobjeđuje tumor: Donna Ares mi je spasila!

Bila sam očajna... Suze nisam mogla zaustaviti a sada ne mogu i ne želim misliti kakve su mi misli sve prolazile kroz glavu. Trebalo se spremiti za hemoterapiju, ali teško da sam to mogla prihvatiti - kaže Tina, koja je proživljavala pakao iščekujući nalaze

Vijest da pored Donne Ares još jedna pjevačica boluje od raka uznemirila je estradnu scenu, a naročito fanove Tine Ivanović.

Ona je u početku bila ``crna``. Pjevačica sva skrhana, otkazala je sva snimanja novogodišnjih programa i emisija, nije joj bilo ni do čega, a naročito do intervjua. Mislila je, kako kaže, da svaki normalan čovjek to razumije, ali neki ``prijatelji``, s razlogom ubacujemo navodnike, potrudili su se da joj otežaju te dane.

 

Spremala se za hemoterapije

- Ne znam kako su neki saznali da moram na operaciju ali još istog dana dobila sam poziv od urednika jednih nedeljnih novina, s kojim sam u veoma dobrim odnosima i mislila sam da me kao prijatelj zove i pita kako sam. Otvorila sam se ali i zamolila da se ne piše o tome i da me ispoštuju u tome pošto na početku ni moji roditelji nisu ništa znali, i da ću pričati o svemu kada sve prođe i kada budem znala na čemu sam. Međutim u sljedećem broju na naslovnoj strani ``Tina Ivanović se bori sa teškom bolešću``. Ne razumijem zašto u takvim situacijama ne može neko nekog barem tada ispoštovati - pita se Tina, koja je tu naslovnu primila teško isto kao i vijest da boluje od raka.

 

A s obzirom na to da smo mi ispoštovali njenu želju, samo za naš magazin priča o tim teškim danima kada je posjetila liječnika, o prvim prognozama, te kako se spremala za kemoterapiju...

No, na svu sreću, nakon detaljnih pregleda i čak dvije operacije, Tina je odahnula jer su njene promjene na dojci bile benigne, ili kako mi volimo reći dobroćudne.

 

A upravo Tini je na neki način naša Donna Ares spasila život. Tih dana baš Donna nam je bila povod da uradimo temu koliko poznati vode računa o svom zdravlju te da li redovno posjećuju ljekara. Tada nam je Tina kazala da se kontroliše, ali ne baš tako redovno, međutim, od sada će to promijeniti i zdravlje će staviti na prvo mjesto. I ne sluteći, dok je pisala te redove, da će morati. I baš tada, priča nam Tina, napipala je nešto ispod pazuha i sva u panici dotrčala je do supruga Zvezdana saopštivši mu to. I od tada do danas, više od dva mjeseca, pjevačica živi u agoniji i neizvjestosti.

 

- Slučajno sam ispod pazuha napipala neke kvržice i uspaničeno sam otrčala do supruga, koji je stvar shvatio ozbiljno te smo još istog dana posjetili liječnika. Međutim, prvi rezultati nisu bili ohrabrujući. Doktori su na konzilijumu konstatovali da su 95,5 posto sigurni da je tumor na dojci, zbog uvećanih limfnih žlijezda ispod pazuha i na vratu, zločudan. Sumnjali su da je već metastaziralo i odlučili su da mi prvo urade jednu operaciju, da izvade žlijezde ispod pazuha koje bi poslali na biopsiju, te ako HP nalaz pokaže da je zločudno e onda bi prvo krenuli sa hemoterapijom da bi spriječili dalje širenje, pa tek nakon hemoterapije operisali tumor na dojci. Bila sam očajna... Suze nisam mogla zaustaviti a sada ne mogu i ne želim misliti kakve su mi misli sve prolazile kroz glavu. Trebalo se spremiti za hemoterapiju, ali teško da sam to mogla prihvatiti - kaže Tina, koja je proživljavala pakao iščekujući nalaze.

 

No, na svu sreću HP nalaz žlijezda pokazuje da promjene nisu zloćudne i njenoj sreći, kaže, nije bilo kraja. A ni Zvezdanovoj jer ju je ljubio, grlio, nosio po kući od radosti. Tina sa smješkom kaže, da se plašila da joj Zvezdan kosti ne polomi koliko bi je stisnuo tada.

 

- Taj period dok smo čekali rezultate je bio najteži za moju porodicu, iskrene prijatelje i mene. Svi smo živeli u neizvjesnosti šta će rezultati da kažu... U međuvremenu moja porodica i prijatelji su tražili razne načine da mi pomognu, nisu mi dozvoljavali da jedem ništa masno, pila sam svaki dan po litar kozijeg mlijeka, uzimala sam đumbir i med, jela samo hljeb sa žitaricama, puno voća i povrća i sve ono što jača imuni sistem, zato što sam se morala pripremiti za hemoterapiju - i sada sa grčem priča Tina koja koristi priliku da se ovim putem zahvali svim svojim prijateljima, porodici, kolegama i fanovima koji su bili uz nju i nudili joj svaku vrstu pomoći...

 

- Veliko hvala mojoj dragoj drugarici i koleginici Anici Milenković koja je stalno zvala i raspitivala se kako sam, i poslala mi lijek iz Amerike. A još veće hvala Donni Ares koja je pored svih problema koje i sama prolazi, pisala mi i pružala podršku. Želim joj da uspješno prebrodi sve što joj se dešava, a daće dragi Bog da se i njen najgori period u životu završi sretno. Vjerujem u to kao što i ona vjeruje i bori se kao lavica... Izdrži lavice moja - kazala je Tina.

 

 Ružan period

Ružan period je iza nje i o njemu neće mnogo misliti. Ali od sada zdravlje stavlja na prvo mjesto.

- Neću se puno opterećivati proteklim periodom, ali definitivno ću voditi više računa o sebi. A ovu priliku bih iskoristila da pošaljem apel svim ženama ovog svijeta - ``Idite na redovne kontrole i kontrolišite svoje zdravlje jer sve što se na vrijeme otkrije to može i da se izliječi``.

 

  Uskoro nova pjesma

 Na radost njenih brojnih fanova nova pjesma Tine Ivanović uskoro će ugledati svjetlo dana.

 - U planu je da izdam jednu novu pjesmu koja se zove ``Vila u Brazilu``, čiji je kompozitor Saša Lazić, a aranžman je uradio Aca Krsmanović. Tu pjesmu sam snimala još u novembru ali sam sve obustavila zbog poznatih razloga. Uskoro bi trebalo da bude gotova pa nastavljam tamo gdje sam stala...

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.