Tjestenina s četiri vrste sira!
Ovo brzo i ukusno jelo, pravi je spas za zaposlene žene. Uz malo truda možete napraviti izuzeno ukusan ručak koji će unijeti dah Italije za vaš sto.
Potrebno je:
500 g tjestenine
250 ml vrhnja za kuvanje
100 dimljenog sira
100 gorgonzole
100 topljenog ( zdenka ) sira
5 dkg naribanog parmezana
so
biber
Priprema tjestenine s četiri vrste sira
Tjesteninu stavite da se kuva. Pripremite tavu u koju stavite malo putera, da se zagrije. Dodajte mu na kockice narezan sir i miješajte dok se sir ne istopi. Istpljenom siru dodajte vrhnje i na laganoj temperaturi kuhajte uz miješanje dok se svi sastojci ne stope u gusti umak. U sos po želji možete dodati muskatov oraščić ili bijeli luk. Na kraju umiješajte parmezan. Gotovom sos dodajte skuvanu i ocijeđenu tjesteninu.
Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.