x

To je Juventus: Milan pao u 97. minuti!

Fudbaleri Juventusa pobijedili su Milan u meču 28. kola Serije A sa 2:1 na domaćem terenu.


%#----#% by goloviliga

Bila je ovo utakmica u kojoj je Juventus dominirao gotovo sve vrijeme te su mogli postići nekoliko golova, ali na golu Milana je stajao fantastični 18-godišnji Gianluigi Donnarumma koji je zaustavljao Khediru, Pjanića, Higuaina i kompaniju, ali je na kraju ipak primio dva gola.

 

Sve je počelo u 4. minuti kada je Donnarumma zaustavio šut Pjace, a kasnije je udarac Khedire blokiran. Pjaca je pet minuta kasnije imao još jednu priliku, ali je šutirao pored gola. Odmah nakon toga pokušao je i Dybala, ali Donnarumma je na mjestu.

 

Na narednu šansu Juvea čekalo se sve do 24. minute, a Donnarumma je ovog puta zasutavio udarac Higuaina. Samo šst minuta kasnije Juve je poveo i to golom Benatije. Pet minuta kasnije šansu za 2:0 imao je Khedira, ali šutirao je pored gola.

 

Kada se mislilo da će Juve na odmor sa prednošću, Milan je oduzeo jednu loptu pred svojim golom te su izveli kontru koja će se pamtiti. Strijelac je na kraju iste bio Bacca, a asistent Deloufeu. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

 

Nastavak je donio pregršt prilika za Juve, ali Donnarumma je bio nesavladiv sve do sudijske nadoknade. Prvo je pokušao Pjanić iz slobodnjaka, ali Donnarumma je poslao loptu u korner. Odmah nakon toga šansu je imao i Khedira, ali ponovo je siguran bio Donnarumma. Pjanić je u 61. minuti pokušao ponovo, ali lopta se odbila od jednog igrača Milana i pogodila stativu. 

 

Imao je i Milan svoje šanse, a najbolju nisu iskoristili Ocampos i Sosa, Prvi je šutirao pored gola, a drugom je udarac odbranio Buffon. Juve je do kraja prijetio preko Higuaina i Khedire, ali promjene rezultata nije bilo sve do sedme minute sudijske nadoknade kada je Juve dobio penal. Siguran sa bijele tačke bio je Dybala za pobjedu.

 

Juve sada ima 11 bodova više od Rome koja ima meč manje i to protiv Palerma gdje su veliki favoriti. Treba spomenuti da je Milan nakon ove utakmice ostao na 7. mjestu sa 50 bodova.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.