x

Tobias Moers: Struja je budućnost i nema povratka!

Prvi čovjek AMG-a Tobias Moers izjavio je da će njihove supersportske automobile u doglednoj budućnosti pokretati samo hibridne kombinacije i elektromotori.

U AMG-u su s modelom SLS AMG Electric Drive 2013. godine već pokazali kako bi trebali izgledati njihovi električni supersportski automobili, a prvi ozbiljan projekat na temu elektrifikacije koji će se uskoro ponuditi kupcima bit će hibridni ultrasportski model Project One koji će Mercedes-AMG u produkcijskom izdanju predstaviti na jesenjem Sajmu automobila u Frankfurtu.

 

Prema riječima Moersa, Project One je prvi u nizu hibridnih ili potpuno električnih automobila koje priprema AMG, a hibridno izdanje nedavno predstavljenog konceptnog sedan modela AMG GT4 svoju bi produkcijsku verziju trebalo imati najkasnije do 2020. godine.

 

``Ne možemo promijeniti ono što donosi budućnost, a jedini način s kojim se možemo prilagoditi novim regulativama i zahtjevima je uvođenje hibridnih ili potpuno električnih sportskih automobila iza kojih stoji AMG, a na nama je da prije konkurencije pronađemo i implementiramo najbolja rješenja``, kaže Moers.

 

Slična razmišljanja ima i Ola Källenius, direktor Mercedesovog Odjela za istraživanje i razvoj, koji je na posljednjem Sajmu automobila u Detroitu za medije rekao da će hibridni i električni modeli zasigurno imati i svoja AMG izdanja.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.