x

Tony Cetinski: Hari Varešanović me je spasio od propasti!

Nisam bio baš uzoran muž Antoneli, niti Ivani, ali sa Dubravkom popravljam greške iz prethodnih brakova

Ususret koncertu u pulskoj Areni 11. avgusta, kojim će obilježiti 25 godina karijere, muzičar Tony Cetinski otkriva zašto priželjkuje mirniji život te zašto ovo ljeto smatra najvažnijim do sada. Šta sve priprema, po čemu se ovaj koncert razlikuje od svih do sada, uspjeva li pronaći malo vremena za odmor, uživa li u braku sa suprugom Dubravkom, pokazuju li njegova djeca, sin Christian i kćerkica Pia, zanimanje za muziku te zašto planira zagrebačku adresu zamijeniti nekom mirnijom, otkrio nam je u iskrenom intervjuu.

 

Visina zadatka

 

Pripremate koncert ``25 godina s vama`` kojim ćete obilježiti respektabilnih 25 godina muzičke karijere. Šta pripremate?

- Svi smo jako uzbuđeni, već su i probe u toku. Nikada nisam bio toliko involviran baš do posljednjeg detalja u nastajanje svega što će se događati i na pozornici, i oko nje, pa čak i u organizacijski dio. Ipak je riječ o velikom projektu, dizajn scene koja izgleda stvarno božanstveno nam je darovao Ante Vrban. Paralelno završavamo i studijski album, tako da bi se čak moglo dogoditi da u istom trenutku izađe CD i DVD ``Arena Pula: 25 godina s vama`` i studijski album.

 

 Šta možete da izdvojite u ovih 25 godina karijere?

- To je jako teško pitanje. Ja sam počeo da sumiram neke rezultate i nekako mi se čini da ne može bolje niti drugačije. Bilo je dosta brige, neprospavanih noći, znoja, izdaje prijatelje...ma roman jedan može da se napiše! Međutim, sve se na kraju svodi na to da sam tu zbog publike, i ja i moje kolege!

 

 Bilo je i trenutaka kada ste htjeli da odustanete od svega?

 - Naravno.U jednom momentu sam se zasitio svega. Nisam mogao da shvatim u kojem pravcu hoću da idem. Moram da se zahvalim svojim prijateljima, ali onim pravim i iskrenim koji su me urazumili i rekli mi da to ne treba da radim. Moram da se zahvalim i Hariju Varešanoviću, koji mi je rekao, čovječe, sad si najbolji, kakvo povlačanje, ideš dalje i ne okrećeš se! Ovo njegovo ohrabrenje me je vratilo na pravi put.

 

  Šta vam je najviše smetalo tokom ovih godina?

 - Ljudska zloba i bezobrazluk. To je bilo nešto što mi je uvijek zadavalo dosta glavobolje, bilo da govorim o poslu, ali i privatnom životu.

 

  Kažete da niste iznevjerili publiku nikada, ali supruge jeste. Zbog čega?

 - To je istina. Nisam baš bio uzoran muž, niti Antoneli, ali ni Ivani, ali evo sa Dubravkom popravljam sve greške iz prethodnih brakova i ide mi dobro. Bilo je trenutaka kada sam shvatao da griješim, tako da sam bio spreman i da uputim izvinjenje. Ja sam takva osoba i uvijek reagujem burno. Kad je publika u pitanju, nisam zakazao nikada, i tu sam uvijek bio na visini zadatka. Oni to znaju, čak i kad sam bio bolestna nastupao sam bez problema.

 

 Vaš sin Christian je dobio gitaru na poklon. Hoće li se baviit muzikom?

 - Slavio je 18. rođendan tako da je bio pravi trenutak za to. On je jako stidljiv, iako jako dobro svira i pjeva. Ne voli scenu i sve to što se događa. Jako je dobro odgojen momak i na tome sam zahvalan njegovoj majci. Napravila je divnog čovjeka od njega i ja tu nemam velike zasluge. Ako bude odlučio da se bavi muzikom ja sam tu kao velika podrška, naravno.

 

 Ovih dana se dosta piše o tome da čekate treće dijete...

 - Pa, ne bih o tome! Mislim da sam uvijek bio u korektnim odnosima sa novinarima, tako da treba da shvatite da su to privatne stvari. Čim bude vrijeme da se saznaju takve stvar, saznaćete. Dubravka nije javna ličnost, tako da se trudimo da svoje privatne stvari čuvamo za sebe. Nisam pristalica toga da se po svaku cijenu ide po novinama i televizijama, ako se nema povoda.

 

  Planirate da se preselite u rodnu Istru. Zašto?

 Seli u Istru

 - Zato što je to jedna divna sredina za život. Danas se lako dolazi od grada do grada jer imate dobra auta i ceste, tako da posao ne može da trpi. Želja mi je da se vratim kući, nekako o tome razmišljam sve što sam stariji.

 

  Kako provodite odmore?

 - Volim more, pa se trudimo da malo plovimo, da plivamo. Ove godine kombinujem odmor i rad, tako da će to ispasti neka dobitna kombinacija u narednim mjesecima.

 

Ne družim se s kolegama

 

Družite li se sa kolegama?

- Rijetko, jer nemam vremena. Uglavnom su to neki susreti po aerodromima ili garderobama raznih dvorana. Drago mi je da je veliki broj snimio video poruke i čestitao mi 25 godina karijere. Jako su me obradovali i to im neću zaboraviti.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.