x

Top 10 pravila za dopisivanje sa novim dečkom koje svaka djevojka treba da zna!

Nemojte da provodite sate analizirajući svaki zarez ili poljubac, i ne pretjerujte sa emotikonima i pitanjima.

Profesor Dag Hajns koji predaje u Londonskoj školi ``School Of Attraction``, otkrio je šta tačno tipovi žele da pročitaju u tekstualnoj poruci..

 

1. Koristite poruke da dogovorite termin sastanka. Poruke su odlične za dogovaranje sastanaka jer u slučaju da zaboravite datum i mjesto, jednostavno potražite poruku i prisjetite se.

 

2. Pozovite ga prije konačnog susreta. Ako ste se samo dopisivali, možda ćete se osjećati malo čudno kada se konačno vidite uživo. Iskoristite brzi poziv prije polaska da mu kažete da ćete kasniti par minuta. To je ujedno i mogućnost da čujete jedno drugom glas.

 

3. Koristite poruku da mu izmamite osmjeh na lice. Trebalo bi da se raduje kada dobije vašu poruku zato teške teme ostavite za susret uživo.

 

4. Odgovorite na poruku kad poželite – zaboravite na sva pravila. Ako ste na večeri s djevojkama ili na sastanku, nemojte prekidati kako biste odgovorili na poruku. Ali ako odmarate kod kuće na kauču u nedelju popodne, nemojte čekati 3 sata da odgovorite samo da biste djelovali zauzeto.

 

5. Pošaljite mu poruku prije spavanja i poželite mu laku noć. Slanje poruke prije spavanja će vas zbližiti.

 

6. Nemojte da se plašite da ga pozvovete da izađete. Ako se dopisivanje oduži i on nikako da vas pozove, nemojte da pretpostavljate da nije zainteresovan (ne bi se dopisivao sa vama da je nezainteresovan). Vjerovatno se samo trudi da ostane kul i ne ispadne očajan. Ako želite da ga vidite, recite mu to! Cijeniće vašu iskrenost.

 

7. Nemojte pisati ništa negativno. Ako ste imali loš dan, zadržite to za sebe. Dopisivanje nije mjesto za ispoljavanje loših vibracija. Poruka bi trebalo da izazove osmjeh drugoj osobi. Ako vam je potrebna podrška ili savjet, potražite ga uživo.

 

8. Nemojte da provodite sate analizirajući svaki zarez ili poljubac. Muškarci obično ne iznose velike misli u porukama, zato nema svrhe da pokušavate da shvatite značenje teksta koji zapravo i nema skriveno značenje. Analiziranje će vas samo frustrirati. Usresredite se na razmjenjivanje šala i dogovaranje sljedećeg sastanka.

 

9. Nemojte da pretjerujete sa emotikonima. Ne želite da izgledate kao previše uzbuđena tinejdžerka. Smajlići su korisni, ali ako pišete nešto ozbiljnije, zaboravite na njih.

 

10. Nemojte da postavljate previše pitanja – time vršite pritisak. Postavljanje teških pitanja u porukama zamara. Budite ležerni i duhoviti.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.