x

TopCar Porsche 911 obukao u karbon!

U svom drugom pokušaju ruska tuning kompanija TopCar za 37.500 eura nudi 17 karbonskih karoserijskih komponenti s kojima su zamijenjeni skoro svi paneli na aktuelnom Porscheu 911 Turbo (S).

I dok se u većini današnjih tuning kompanija ponuda karbonskih karoserijskih komponenti za automobile svodi na spojlere, dijelove odbojnika i kućišta retrovizora, u ruskoj tuning kompaniji TopCar otišli su mnogo dalje ponudivši čak 17 karoserijskih komponenti za aktuelnu generaciju Porscheovog modela 911 Turbo.

 

Komplet ``Stinger GTR generation 2`` uključuje oba odbojnika, sve blatobrane, poklopac, prtljažnika, obloge pragova, gornje dijelove vrata, zadnji spojler i nekolicinu manjih dijelova oko otvora za usis zraka. Uz doplatu, kupci mogu tražiti da svi karbonski dijelovi budu u boji automobila.

 

Uz spomenute karoserijske panele TopCar za 4.200 eura također nudi i prednje blatobrane s otvorima za hlađenje, po uzoru na blatobrane s modela GT3 RS, ali još uvijek nema informacija o masi automobila koja u serijskom izdanju iznosi 1.595 kilograma, odnosno 1.600 kilograma u verziji Turbo S.

 

Ruska kompanija slično ``karbonsko odijelo`` priprema i za 911 Turbo Cabriolet, a automobil će svoje premijerno predstavljanje imati na narednom Sajmu automobila u Ženevi gdje bi, prema pojedinim izvorima, Porsche mogao predstaviti novi 911 GT2.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.