x

Toyota ima tigra u ponudi!

Nedavno su predstavili ne tako posebno izdanje 86 860 Special Edition za svoj GT model koje će se proizvesti u samo 860 primjeraka, a već nam nude novu posebnu verziju. Prethodno navedena specijalna inačica će se nuditi samo u SAD-u, dok će se Tiger izvedba u svojih 30 primjeraka isključivo prodavati u Njemačkoj. 

Točnije, navodno je ovo izdanje bilo u ponudi samo do kraja prošlog mjeseca te se zainteresirani kupci nisu imali mnogo vremena dvoumiti.

 

Ako ga negdje vidite i ne skužite o čemu se radi, evo detalja. GT86 Tiger se razlikuje od običnog po svojoj markantnoj tigrasto-narančastoj boji u kombinaciji s crnim akcentima vidljivima na retrovizorima, lukovima vrata i stražnjem spojleru. Slično je napravljeno i na ventilacijskim otvorima kako bi se pružilo više kontrasta. Jedina mehanička nadogradnja su antracit 17″ aluminijski naplatci i Sachs sportski amortizeri.

 

Izdanje kojima bi se zapravo obični GT86 lakše prodao kupcima.foto: Toyota

Interijer najviše ističe kombinacija kože i alkantare za sjedala zajedno s antilop kožnim umetcima na oblogama vrata, kao i na ploči s instrumentima. Narančasta izvana se nastavlja i u interijeru gdje su narančasti šavovi. Vrh svega je “GT86 Tiger” značka od brušenog aluminija koja bi trebala prodati priču da se ne radi o regularnom modelu.

 

Osnovni GT86 u Njemačkoj košta oko 222 000 kuna, a ovo izdanje Toyota procjenjuje na 260 000 kuna. U standardnom paketu, automobil dolazi s grijanim prednjim sjedalima i novci bi se mogli bolje iskoristiti za satelitsku navigaciju i stražnje parkirne senzore umjesto na “posebno” izdanje koje se razlikuje samo po boji i par stvari od običnog modela.

 

Ako ste se izgubili u moru svih ovih posebnih izdanja i ne padate na njihove “ekstra posebne” boje, onda pričekajte sljedeću generaciju koja je potvrđena za 2019. godinu. U međuvremenu, mogućnosti GT86 modela možete provjeriti i u Top Gear-u gdje obavlja dužnost “reasonably fast” automobila.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.