x

Toyota na meti privatne tužbe zbog preukusne izolacije!

Znate li ono kad se svinjama malo omakne pa pojedu Trabant? E pa ovdje nije to posrijedi, ali nas je podsjetilo na ta ukusna vremena. Toyota, pak, proizvodi zamamnu izolaciju za žice. Sram ih bilo.

Zamislite, kao da život nije dovoljno okrutan sam po sebi pa postoje nametnici pod haubom, Toyota je uz sve to još morala napraviti tako prokleto ukusnu izolaciju da ih dodatno privuče. Upravo je to ono što se dogodilo jednoj žiteljici Floride kojoj je prekipjelo zbog tog bezobrazluka japanske kompanije.

 

Izvjesna Janice Toler je bijesna što su joj štetočine izgrickale i uništile hrpu toga pod haubom.  Zato je podnijela privatnu tužbu, jer smatra da joj Toyota mora podmiriti sve troškove „pojedenog“.  Smatra da su u Toyoti krivi što su izolaciju svojih žica napravili od organskih materijala (od soje) koji naprosto mame štetočine još jače nego drugi materijali. Prije su se, naime, bazirali na petroleju. A sad nekoliko činjenica.

 

Automobil žrtva je Toyota RAV 4. Samo da se zna. Šteta u automobilu srdite Amerikanke je 5 i pol tisuća dolara. Automobil je pod garancijom dovezen kod ovlaštenog servisera nakon otkrivene štete. U servisu su joj rekli da je šteta uzrokovana omanjim životinjicama- glodavcima, a kao dokaz toga su joj ljubazno pokazali i rezultate njihovog vršenja nužde. Također su joj napomenuli da sirotom automobilu treba korjeniti popravak, jer su male pošasti izgrizle gotovo sve žice na koje su mogle naići.

 

Rečeno joj je kako glodavci ne spadaju ni pod jednu stavku garancije, jer predstavljaju izvanjski uzrok kojeg oni ne pokrivaju popravkom. Kad se poslije beskorisnih ovlaštenih servisera požalila na telefon regionalnog ureda Toyote, Janice je dobila odgovor da „to nije njihov problem“. To je bilo ono što je ženi prelilo čašu pa je u tužbi navela kako je Toyota namjerno promijenila izolaciju žica iz petroleja u soju u ime profita i rezanja troškova te kako je ova sadašnja izolacija neispravna.

 

Soja je, inače, dobar organski izolator koji ne sadrži kemikalije te u potpunosti obavlja svoj izolacijski posao. Janice Toler je istaknula kako nije jedina koja trpi troškove radi tog nesretnog materijala te da ima još primjera u kojima su se ljudi javno požalili na štetu glodavaca zbog soje. Zabilježen je jedan slučaj u kojem je automobil prestao raditi već nakon 10 dana zbog štete glodavaca. Toyota se još nije javno očitovala niti o tužbi, a niti o svom ekološki osviještenom izboru materijala.

 

Ostaje za vidjeti hoće li ova tužba pokrenuti val još možebitnih nezadovoljnika kad je već ovako javno odjeknula. Možda sve djeluje smiješno, ali vjerujemo da nama ne bi bilo kad bismo se našli na mjestu vlasnika, pogotovo kad se uzme u obzir da je tih slučajeva nema baš malo.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.