x

Toyota otkrila osmu generaciju Hiluxa!

Nakon prvih službenih fotki nove generacije Toyotina kamioneta i špijunki koje smo vidjeli prošli mjesec sada konačno imamo sve bitne detalje o osmoj generaciji Hiluxa. Toyotin pick-up sada donosi rafiniraniji vanjski izgled i unutrašnjost prekopiranu od Toyotinih putničkih automobila. Sve to u kombinaciji s praktičnošću koju donosi i štedljivim motorima trebalo bi Hiluxu osigurati dobru poziciju na tržištu na koje stiže ovog ljeta…

Toyota je u potpunosti otkrila novu generaciju Hiluxa. Osmi naraštaj ovog pick-up modela za 70 mm je duži i 20 mm širi nego Hilux koji odlazi u mirovinu. Uz to novi kamionet nešto je i niži. Izgled Hiluxa sada je rafiniraniji , a do izražaja dolazi posebno dolaze prednji branik i dominantna prednja maska. Japanci su promijenili i linije stražnjeg branika, dok je u vrata tovarnog prostora sada ugrađena kamera za vožnju unatrag. Ovisno o razini opreme novi Hilux dolazi sa 16, 17 ili 18-colnim naplatcima.

 

Unutrašnjost Hiluxa sada nalikuje na one u malim putničkim vozilima, no tu je i dalje praktičnost velikog radnog automobila kakav Hilux i jest. Multimedija je sada bogatija za ekran osjetljiv na dodir, instrumenti su nadopunjati LCD ekranom na kojem se ispisuju važne informacije dok je većina unutrašnjosti presvučena kožom. Za pokretanje novog Hiluxa zadužena su četiri pogonska stroja. Uz 2.4-litreni turbodizelaš sa 162 KS i 400 Nm okretnog momenta tu su i 2.8-litreni turbodizel sa 180 KS i 450 Nm okretnog momenta, te 2.7-litreni benzinac sa 166 KS i snažni 4.0-litreni šestcilindrični benzinac s 282 KS. Ovisno o motoru u kombinaciji će biti šest-stupanjski ručni ili automatik s istim brojem brzina.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.