x

Tragedija u dvorištu škole: Preminuo 12-godišnjak!

Dvanaestogodišnji dječak preminuo pošto se onesvijestio tokom odmora u dvorištu Osnovne škole ``Ćirilo i Metodije`` u Beogradu. Reanimacija je trajala pola sata, nakon čeka je dječak prebačen u bolnicu gdje je konstatovana smrt.

U popodnevnim satima u Osnovnoj školi ``Ćirilo i Metodije`` u Beogradu dječak od 12 godina je preminuo pošto se na odmoru požalio na mučninu i pao u školskom dvorištu.

Dječak se onesvijestio nekoliko minuta prije 16 časova. Sa vršnjacima je igrao basket. U jednom trenutku popeo se na šaht, a kada je sišao sa šahta, zaboljela ga je glava i rekao je da mu je muka. Savio se u koljenima i onesvijestio.

Učenici, nastavnici i članovi školskog odbora pritrčali su da pomognu. Kola Hitne pomoći su brzo stigla. Reanimacija je trajala više od pola sata, a zatim je dječak transportovan u bolnicu u Tiršovoj.

Prebačen je na intenzivnu njegu, gdje je konstatovano da nema znakova života, rekao je za RTS dežurni ljekar Spasoje Radulović. 

Na lice mesta izašla je i prosvjetna inspektorka Dragana Glavina.

Povodom iznenadne smrti učenika Osnovne škole ``Ćirilo i Metodije``, ministar prosvjete Tomislav Jovanović uputio je telegram sučešća roditeljima, učenicima, nastavnicima i direktoru škole.

``Ovo je tračičan i žalostan događaj za našu zemlju i čitav obrazovni sistem. Školske dane svi pamtimo zbog ljubavi koja nas zauvijek čvrsto povezuje sa drugovima sa kojima smo ih dijelili. Upravo će ta ljubav, uvjeren sam, sačuvati našeg mladog i nesrećnog đaka u sjećanjima njegovih drugova i nastavnika``, naveo je ministar prosvjete u telegramu saučešća.

Izvor:rts.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.