x

Tragedija umjesto svadbenog veselja!

Očaj u domu porodice Glavaš u Beški, koja je u stravičnom udesu u RS izgubila Danila (14). Otac i brat pokojnog dječaka, Jovan i Damjan, kritično. Krenuli na vjenčanje kod rođaka u Vlasenicu. Tuga, bol i očaj, u Ulici kneza Miloša u Beški, kod Inđije. Malo je lijepih riječi, kojima mještani ovog pitomog sremskog sela opisuju petočlanu porodicu Glavaš, koja je u subotu krenula na svadbeno veselje, a u mjestu Tabana na putu Zvornik - Vlasenica zaustavila ih je teška saobraćajna nesreća, u kojoj je poginuo njihov najstariji sin Danilo (14). 

Glava porodice Jovan nalazi se i dalje u teškom stanju, kao i njegov drugi sin Damjan (11), dok je Milošu (8) slomljena butna kost. Supruga i majka Verica zadobile su najlakše povrede.

 

- Divna porodica, kakva danas rijetko postoji. Iz njihove kuće nikada se nije čula svađa. Ljudi, dobri, vrijedni, samo poželjeti takve komšije - opisuje komšinica Svetomirka Savić, koju smo tokom današnjeg dana zatekli u ulici na nekoliko metara od porodične kuće Glavaš. Vericu koja je zaposlena u ``IGB Automotiv`` u Inđiji, i Jovana, koji radi u FASTU, opisuje kao skladan porodični par.

 

Veričina rođena sestra Zorica koja živi u Vlasenici, u nedjelju je zakazala svadbu kćerke Jovane, na koju je bila pozvana i ova porodica. Kako bi bili odmorni od puta, Glavaši su odlučili da krenu dan ranije. Negdje oko 14 časova uputili su se ka Republici Srpskoj.

 

- Sjedili smo tu u ulici, i oni kreću, mašemo im, govorimo da se lijepo provedu - priča suznih očiju Suzana Luben, koja kaže da je sa Jovanom odrasla od malih nogu. - Verica mi se nekoliko puta požalila kako joj se ne ide u svadbu, ali mora, i da je možda najbolje da djecu ne vodi, već da idu ona i suprug.

 

U subotu oko 19 časova, priča Suzana, sjedila je sa najstarijom Glavašima, Sofijom i Stevanom, ispred njihove kuće, kada su pokušali da ih dobiju mobilnim telefonom, ali bezuspješno. Tek negdje poslije 20 časova, prijatelji iz Republike Srpske su ih pozvali i saopštili strašnu vijest.

 

U kući Glavaša danas okupili se rodbina, prijatelji, komšije, mještani, da podijele bol sa ovom porodicom. Baka Sofija, priča kako je bila i njena ideja da djeca krenu na put.

 

- Nisu nikada bili tamo, i zato sam i rekla, neka ih nek idu, da se malo provedu, da vide i taj kraj - govori, skrhana od tuge, baka.

 

Deda Stevan, očajan želi samo jedno da zna, kad će moći da preuzme tijelo unuka, kako bi mogao da se posljednji put oprosti od njega.

 

DRUGOVI IZ ŠKOLE OČAJNI

 

- Danilo je bio dobar, pravi drug. Tog dana kad je kretao nekoliko puta je dolazio kod mene da se pozdravimo, kao da je nešto naslućivao - priča jecajući njegova drugarica Mina iz Osnovne škole ``Braća Grulović``, u Beški, gdje je trebalo ove godine zajedno da pođu u osmi razred. I o ostalim dječacima, Milošu i Damjanu, njihovi drugari imaju samo lijepo mišljenje.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.