x

Transrodni muškarac rodio sina: Presvlači ga, doji i uspavljuje!

Evan Hempel počeo je uzimati hormone 2003. godine kako bi fizičkim izgledom postao transrodni muškarac, ali nikada nije izgubio želju da u svom naručju ima bebu.

Prije pet godina on i njegova partnerica odlučili su da prekine uzimati testosteron i počeli su proces umjetne oplodnje sa spermom donora. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja Hempel je zatrudnio 2015. godine i rodio je sina na proljeće 2016.

 

Dok neki transrodni muškarci imaju problem da prihvate fizičke promjene trudnoće, Evan uživa u svojoj ulozi.

 

``Nisam znao kako sam se trebao osjećati, ali meni bilo super što moje tijelo može to napraviti``, rekao je Evan.

 

Veći problem imao je u objašnjavanju ljudima na poslu kako muškarac može ostati trudan, jer mnogi nisu znali da je on nekada bio žena. Mislili su da se udebljao od piva. Iako ga je bilo strah reakcija, mnogi su ga podržali.

 

``Ljudi govore kako trudnice imaju privlače posebnu pažnju, ali u većini slučajeva to se meni nije dogodilo. Ne volim privlačiti pažnju tijelom, ali nisu ni shvatili mnogi``, kazao je.

 

Imao je problem s odbijanjem zdravstvenog osiguranja da pokrije troškove poput testova koji se rade u trudnoći jer je registrovan kao muškarac u svim dokumentima.

 

``Rodom sam žena, ali moj spol je muškarac``, istakao je.

 

Na kraju je promijenio dokumente i izjasnio se kao žena. Porođaj je dobro prošao, a Evan doji svoga sina. Nakon što prestane dojiti planira ponovo uzimati testosteron kako bi mu se povukle grudi.

 

Izvor: klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.