x

Trendovi koji će dominirati proljetnom sezonom !

Što dizajneri predlažu za proljeće 2013. godine?

Kako biste znali što je pametno kupovati u dizajnerskim i high street dućanima, danas vam donosimo pregled najznačajnijih trendova za proljeće 2013. godine.

BOJE

Topla sezona je nezamisliva bez boja pa će tako proljeće 2013. godine biti u znaku nekoliko zbilja divnih boja. Na tron dolazi smaragdno zelena koju su poznate fashionistice već počele nositi, u stopu je prati pastelna narančasta, topla žuta, neon zelena i uvijek divna nježno plava boja. Spomenute boje mogu se divno kombinirati međusobno, a genijalne su i uz bezvremensku crnu, bijelu i sivu boju.

FASCINACIJA ORIJENTOM

Christian Dior, Etro, Stella McCartney, Marni, Emilio Pucci, Carolina Herrera, Altuzarra,

Osman i modna kuća Prada odlučili su inspiraciju za svoje proljetne kolekcije potražiti u Aziji. Sakoi koji su krojeni kao kimono pojavili su se u gotovo svim kolekcijama, a dizajneri predlažu da ih nosite u kombinaciji s uskim hlačama, s kratkim suknjama i primjetnim cipelama. Sakoi, jakne i bluze vežu se u struku i dodatno naglašavaju žensku siluetu.

BIJELA BOJA

Kao glavni kontrast upečatljivim bojama dizajneri za proljeće 2013. godine predlažu bezvremensku bijelu boju. Ona dolazi u ležernim varijantama kod Balenciage, Celine i modne kuće Marni, a u prekrasnim romantičnim, elegantnim i nevjerojatno sofisticiranim rješenjima kod Stelle McCartney, modne kuće Chloe i Valentina. Bijela boja će definitivno obilježiti nadolazeću sezonu, posebno kod trendseterica koje vole nositi bijelo od glave do pete.

CRNO-BIJELO

Modna kuća Louis Vuitton svojim je crno-bijelim kockicama nametnula trend koji će biti nezaobilazan ovog proljeća, a Marc Jacobs vlastitom kolekcijom vratio je bezvremenske prugice visoko na tron! Crno-bijele pruge i kockice već dominiraju high street kolekcijama, a klasika koja dolazi u obliku crno-bijelih kombinacija viđena na revijama modne kuće Celine, Jil Sander i Narciso Rodriguez uvijek je dobrodošla za formalna događanja.

EFEKT KOLAŽA

Proenza Schouler, Rodarte, Derek Lam i Thakoon pobrinuli su se da ovisnice o printevima i upečatljivim bojama ne ostanu zakinute za svoj omiljeni trend. Upravo su spomenute modne kuće odlučile proljeće ukrasiti kreacijama koje privlače pažnju, koje su spoj različitih uzoraka i materijala.

VOLANI

Romantičarke dolaze na svoje dolaskom proljeća! Veliki volani, prozračni materijali i nevjerojatno ženstveni krojevi također su jedan od "must have" trendova sezone. Givenchy, Gucci i Chloe savjetuju vam da proljeće 2013. provedete u odjeći koja je ukrašena volanima!

Izvor:fashion.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.