x

Tri biljke za brži rast kose!

Kada je u pitanju ljepota, gubitak kose je nešto što niko ne priželjkuje. Dobra vijest je da se ne morate izlagati štetnim hemikalijama kako biste podstakli ponovni rast vlasi.

Naučnici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Cosmetic Dermatologi, otkrivaju da neke biljke imaju odlično djelovanje u prevenciji gubitka vlasi.

 

Luk

 

U istraživanju je 20 od 23 osobe vlasište trljalo sokom od luka. To su radili 2 puta dnevno u periodu od 6 nedjelja. Nakon 6 nedjelja se gustina vlasi povećala i smanjilo se njihovo opadanje. Naučnici vjeruju da su za to zaslužni flavonoidi koji imaju protivupalno djelovanje.

 

Ljute papričice

 

Naučnici su dokazali da osobe, koje svakodnevno uzimaju 6mg suplementa ljute papričice, već nakon 5 mjeseci primjete povećanje gustine vlasi. No, ističu da se prije početka konzumiranja suplemenata treba posavjetovati sa ljekarom.

 

Aloe vera

 

Aloe vera se već vijekovima koristi za podsticanje rasta vlasi. Naučnici su ustanovili da je odlična kombinacija ruzmarina i žalfije. Ruzmarin će podstaći rast kose, a žalfija će pospješiti njenu otpornost na spoljne faktore.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.