x

Trijumf Sarajeva u prvoj pripremnoj utakmici

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su u pripremnom meču u Čitluku ekipu GOŠK-a iz Gabele rezultatom 2:0. Bordo tim je u ovom duelu bio bolji rival i na kraju je upisao zasluženu pobjedu.

Nakon uvodnih minuta u kojima su se ispitivale snage, Sarajevo iz prve prave šanse dolazi do vodstva. Igrala se 10. minuta kada je lijepu akciju Rahmanovića završio Anel Hebibović za prednost od 1:0.

Nakon gola se igra malo umirila, a zatim slijede još dvije dobre šanse za Bordo tim sredinom prvog poluvremena. Kozić je dva puta sjajno odbranio udarce Hebibovića i Kozića.

Ipak, u 43. minuti tim Husrefa Musemića dolazi do drugog gola. Ovog puta asitent je Hebibović, a pogodio je Rahmanović za rezultat prvog dijela od 2:0.

U nastavku utakmice obje ekipe su izašle u drugim sastavima. Drugo poluvrijeme nije nam donijelo previše uzbuđenja. Sarajevo je bilo nešto bolje na terenu, dok je GOŠK tek u posljednjim minutama uspio da zaprijeti, ali jedan od igrača iz odlične šanse šalje loptu preko gola.

Pripremni meč:

Sarajevo - GOŠK 2:0 (Hebibović 10`, Rahmanović 43`)

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Hebibović, Ahmetović, Šofranac, Stanojević, Sarić, Mujakić, Husejinović, Rahmanović, Mustafić.

Drugo poluvrijeme: Adilović, Kovačević, Velkoski, Lelić, Halilović, Radovac, Herić, Sadiku, Kuzmanović i Šabanović.

GOŠK: Kozić, Čolić, Vego, Deak, Đajić, Zolj, Raguž, Kobiljar, Anković, Mišić, Ereiz.

Drugo poluvrijeme: Brkić, Dalmatin, Brajković, Rodin, Hasanhodžić, Odak, Miketek, Antonio Raguž, Barić, Marić i Ramić.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.