x

Trikovi da vam lak na noktima što duže traje!

Dan kada se pronađe način da manikir traje jednako dugo kao i pedikir, sigurno će slaviti žene širom svijeta. 

Ali, dok se takvo nešto ne desi, saznajte kojih su to devet trikova koji će omogućiti da se lak na vašim noktima zadrži bar sedmicu dana.

 

Kratki nokti. Kada imate duge nokte, logično je da će se lak prije istrošiti, jer obično sa noktima radite mnogo poslova (skidate naljepnice, čistite i perete). Kratki nokti obično su kraći od vrha prsta što znači da će prilikom svakodnevnih poslova prsti podnositi veći “teret“, a ne nokti.

 

Završni sjaj za nokte. Nikada ne štedite na ovom proizvodu. Izaberite kvalitetni završni sjaj za nokte kako biste ih zaštitili od listanja, a samim tim i produžili trajanje manikira.

 

Zaštitne rukavice. Prilikom pranja suđa ili obavljanja drugih kućnih poslova uvijek koristite zaštitne rukavice. Voda i sapunica mogu isušiti manikir te učiniti da izgubi sjaj. Nabavite gumene rukavice kako biste zaštitili nokte.

 

Sušenje laka. Spriječite lak od razmazivanja tako što ćete mu dati dovoljno vremena da se osuši. Ako niste sigurni da li je suh, okrenite mali prst jedan nasuprot drugog te kratko dodirnite. Ako su i dalje ljepljivi, sačekajte još koji minut da se u potpunosti osuše.

 

Bazni lak. Na vrhove noktiju nanesite dva sloja baznog laka kako biste ih što bolje zaštitili od pucanja i listanja.

 

Ne držite nokte predugo u vodi. Ne potapajte nokte u vodu prije manikira, jer će oni upiti vodu i dodatno se raširiti, a samim tim dovesti i do njihovog bržeg pucanja i listanja.

 

Tanji sloj laka. Lak uvijek nanosite u tanjim slojevima, uzmajući tek toliko laka koliko je dovoljno da nalakirate nokte. Kada se prvi sloj osuši, nanesite još jedan kako bi nokti imali predivan sjaj.

 

Turpijanje. Nokte uvijek turpijajte u jednom pravcu, nikada naprijed-nazad. Promjenom pravca turpijanja oslabićete nokte te će oni biti podložniji pucanju i listanju.

 

Gel za dezinfekciju ruku. Alkohol će isušiti lak i nokte  te će oni izgledati neugledno i biti podložniji pucanju i listanju. Umjesto toga, ruke perite mlakom vodom i blagim sapunom.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.