x

Trkaća verzija Toyote GT86 !

Prva trkaća GT4 verzija Toyote GT86  sprema se na testiranje koje je planirano za kraj februara, odmah nakon dovršetka šasije koju prerađuje pionir inženjeringa motorsporta GPRA.

Novi automobil pokreće 2,0-litarski turbo s direktnim ubrizgavanjem, četverocilindrični `Boxer` motor, koji je razvijen u saradnji s Nicholson McLaren Engines . 

GPRM i njegovi direktori Gary Blackham i Roger King vjeruju kako će nova Toyota biti ozbiljan GT4 kandidat: ``Novi motor iz Nicholson McLaren će biti sposoban isporučiti između 360 i 400 KS``, rekao je Blackham, dodavši: ``iako ćemo konačni output definisati prilikom testiranja. Trudili smo se izbrusiti kvalitetu i pouzdanost  GT86,  kao i njegovu takmičarsku dušu, a rezultat je izazvao veliki interes u čitavoj Evropi.`` 

GPRM već bilježi prve narudžbe za GT86 , te su u završnim pregovorima s timom za utrke u Avon Tyres Britanskom GT prvenstvu. Toyota GT86 će biti ozbiljan  GT4 takmičar u britanskom GT, kao i na mnogim drugim GT4 trkama čija popularnost raste širom Evrope.

GPRM Toyota GT86 smatra se cjenovno prihvatljivim trkaćim autom za utrke izdržljivosti. Kompanija je krenula s projektom GT4 odmah nakon Britcar24 , u septembru  prošle godine, gdje je tada nova sportska Toyota imala uspješan debi u utrci.  

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.