x

Tropico bend uoči spektakla u Skenderiji: Ovo nam je najvažniji koncert u karijeri!

Još sedam dana ostalo je do velikog solističkog koncerta Tropico benda u Skenderiji, koji je ujedno i najvažniji koncert u karijeri popularnog benda, ali i početna stanica njihove velike regionalne turneje Tropico bend 2015/2016. Cijeli koncert nosi poruku. Osmišljen je i produkcijski pripremljen po uzoru na velike svjetske zvijezde poput Robbie-a Williams, Modonna-e...

Spektakl u Skenderiji bit ce upotpunjen videoprodukcijom najviše kvalitete, bit će to audio-vizuelni događaj koji nije viđen na našim prostorima od strane regionalnih izvođača, naročito bendova.

 

Sama bina bit će postavljena na više od 150 kvadartnih metara,  a video zidovi na više od 84 kvadratna metra. Posebna pažnja posvećena je produkciji zvuka, a samo za ovu priliku, vrhunska oprema je naručena i donešena iz Njemačke.

 

Video animacije su specijalno rađene za ovaj koncert i Sarajlije će imati tu čast da premijerno vide sve ovo. Jedan dio koncerta  posvecen  je humanitarnom radu Tropico Band-a i prenosi jasnu poruku svima o humanosti. Također, dio koncerta bit će posvećen i  velikanima naše muzike koji nažalost više nisu sa nama, a ostavili su neizbrisivi trag. Ovo je samo mali dio scenarija koji će publika u Skenderiji sa uživanjem pratiti.

 

Tropicu će se na sceni tokom koncerta pridruživati plesači, te mnogobrojna nesvakidašnja muzička pratnja koja će učiniti da ovaj događaj dobije potpuno novu muzičku dimenziju. Uz zvijezde večeri pojavit će se i specijalni gosti.

 

Pripreme za koncert traju skoro osam mjeseci, a interes za koncert je veliki. Većina karata je već prodata, prema dosadašnjim pokazateljima, očekujemo da do početka naredne sedmice sve karte budu rasprodate.

 

 

Put ovog mladog benda ka balkanskom estradnom nebu najbolje se može opisati rečenicom ``Od trnja do zvijezda``. Nakon teškog početka, ali sa velikom ambicijom i upornošću početkom 2006. godine izdaju svoj prvi album ``Jedan al` vredan`` koji im je bio odskočna daska ka kreiranju današnje uspješne muzičke karijere.

 

U periodu između 2007. i 2009. godine oprezno biraju pjesme za svoj drugi album koji izlazi 2009. godine i donosi im slavu, fanove i velike hitove poput ``Bojim se``, ``Otisak``, ``Zar ti`` i ``Ti ne znaš``.

 

Nakon posljednjeg albuma koji je izašao u septembru 2011. godine pokazuju svoj muzički rast, želju sa uspjehom i jedinstven muzički stil koji su prihvatili mnogi fanovi širom Balkana. Pjesme ``Misliću na tebe`` i ``Zauvijek tvoj`` vrlo brzo postaju apsolutni hitovi, a i danas se mogu čuti u svakom klubu.

 

2015. godine na tržište su lansirali i novi album „Tropico 2015“ koji već bilježi rekorde po prodaji i slušanosti širom regije.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.