x

Tunižansko kupatilo kao spas u vrelim danima: Tretman koji je oduševio sve Sarajke!

Tradicionalna parna kupatila poznata pod nazivom „Hammam“ imaju svoje korijene u Tunisu i oduvijek su bila poznati dio bogate kulturne baštine, kako ove zemlje tako i drugih zemalja Bliskog i Dalekog istoka.  Iako populacija u ovim zemljama postaje modernizovana, te je samim tim smanjen broj posjeta ovim kupatilima, ona su i dalje dio života i kulture Tunisa i mogu se naći širom cijele zemlje, posebno u starijim dijelovima. 

Tunižansko kupatilo je jedan od tretmana koje nudi Herbal Spa centar.  Osmišljeno tako da svim damama pruži osjećaj čistoće i lagodnosti, u ovom parnom kupatilu usluga pilinga i kupanja se pruža od strane stručnog osoblja.

 

Kozmetičari pripremaju kožu klijentice za kupanje. Kao piling koristi se posebna smjesa biljaka, kozjeg mlijeka i maslinovog ulja, a bogata je vitaminom E. Njena ljekovita svojstva poznata su u oblasti dermatologije i nezamjenjiv su alat za ljepotu. Pogodna je za sve vrste kože stoga dame koje imaju problematičnu i zahtjevnu kožu neće imati nikakvih problema nakon nanošenja smjese na tijelo.

 

Koža potom postaje mekša, pore se otvaraju, a u kombinaciji sa Lifa rukavicom koja je neizostavni dio ovog tretmana, uklanjaju se nečistoće i mrtve stanice kože. Poseban eterični miris eukaliptusa okrepljuje i pomaže da se tijelo opusti stoga klijentice imaju potpun ugođaj. 

 

Kao završni korak, na tijelo se stavlja maska od blata sa prirodnim mineralima Mrtvog mora čije će anti-age dejstvo ublažiti proces starenja i zategnuti kožu. Također, podići će tonus kože i poboljšati njenu elastičnost.

 

Ovaj 70-o minutni tretman za tijelo i dušu je idealan za opuštanje i bijeg od svakodnevnice.  Smanjuje bol kod reumatskih bolesti, a ako želite poboljšati izgled svoje kože Tunižansko kupatilo je idealno mjesto za Vas. Topao vazduh pun vlage pojačava cirkulaciju, čisti i tonira Vašu kožu te otklanja umor i napetost mišića, poboljšava imunitet i pomaže u otklanjanju poremećaja sna.

 

Herbal Spa Centar se nalazi u Sarajevu u ulici Fra Filipa Lastrića br. 2, a na usluzi su kontakt brojevi: 
+387 33 615 935

0644 222 555

email: [email protected]

 

Posjetite i web stranicu: www.herbalspa.ba

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.