x

Turistička atrakcija ispred Cheersa i City Loungea!

 

U posljednje vrijeme primjećuje se da Sarajevo kao grad postaje sve zanimljivija i ozbiljnija destinacija, kako za strane tako i za domaće turiste. Stari grad je najzanimljiviji i najdragocjeniji dio grada Sarajeva i većina tih turista je smještena upravo na tom lokalitetu, pa se ukazuje potreba za objektima koji mogu prihvatiti ove goste i obezbijediti im ugodan boravak i zabavu.

Muvekita 2 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

033 / 839 - 204

Pub Cheers i City Lounge su smješteni na vrlo zanimljivom mjestu i vrlo su interesantni po svom enterijeru, eksterijeru, usluzi i sadržaju programa, kako domaćim tako i stranim turistima. Ova dva objekta su nas uvijek znala ugodno iznenaditi, čemu smo svjedočili bezbroj puta. Između ostalog mislimo na brojne turističke atrakcije, a posljednja u nizu jeste dovoženje tradicionalnog oldtimer londonskog autobusa na dva sprata, koji svojom crvenom bojom i samim izgledom ne može biti neprimijetan ukoliko se nađete u blizini Pub Cheersa i City Lounge bara. Iako je parkiran tek prije par sati, prolaznici uveliko koriste priliku da se uslikaju sa ovom do sada neviđenom atrakcijom na Balkanu. Ovim se ujedno poboljšava turizam u gradu i nastoji grad Sarajevo predstaviti u što boljem svjetlu.

U prilogu prenosimo izjavu menadžmenta ova dva renomirana objekta:
- Pub Cheers i City Lounge su uvijek do sada raznim idejama iznenađivali publiku, što stranu, tako i domaću: Eiffelov toranj i Kip slobode na City Loungeu, zatim Crvena telefonska govornica iz Londona ispred Cheersa, a evo sada šlag na tortu jeste ovaj dvospratni, londonski autobus oldtimer. Jeste da se uložilo dosta novca, no to nije bitno, jer cilj nam je da grad Sarajevo pravimo što većim evropskim gradom, da bude što atraktivniji. Sarajevo je prije svega bio i ostao olimpijski grad i zaslužuje da ima ovakvu atrakciju u gradu i da našim, pogotovo stranim turistima da do znanja da ni u kom slučaju ne zaostajemo za velikim evropskim metropolama. Ovim ujedno dajemo do znanja svim jugoslovenskim gradovima da Sarajevo može biti jači, ljepši i bolji grad, te tako nastojimo biti broj jedan. Nadamo se da strukture vlasti neće osporavati ove projekte, jer mi samo pratimo evropske standarde i gledamo da budemo u njihovom rangu, kako bi poboljšali turizam u gradu i da bi se Bosna i Hercegovina, prvenstveno Sarajevo pokazalo u što boljem svjetlu.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.