x

Turistička zajednica Kantona Sarajevo sponzor 23. Sarajevo Film Festivala!

Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put je sponzor Sarajevo Film Festivala. Tako će najvažniji međunarodni filmski događaj u našoj zemlji od ove godine imati i značajnu podršku Turističke zajednice KS – Visit Sarajevo što je od velikog značaja za promociju našeg glavnog grada.

Na konferenciji za predstavnike medija u kinu Meeting Point ozvaničena je  saradnja koja će doprinijeti promociji Sarajeva kao regionalnog filmskog centra i jedne od najprivlačnijih turističkih destinacija.

 

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, na konferenciji za predstavnike medija kazao je da Festival više od dvije decenije kroz niz programa radi na promociji i afirmaciji Sarajeva, te da se partnerstvo s Turističkom zajednicom KS bazira na zajedničkom cilju promocije Sarajeva, nastavljajući tako tradiciju koju Festival baštini od samog osnivanja.

 

“Prvi put u 23. godine od kako se održava Sarajevo Film Festival imamo zvaničnu saradnju i značajnu podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo što je ogromno priznanje za Festival,“ kazao je Purivatra.

 

Sarajevo Film Festival je odavno prerastao obim, veličinu i strukturu samog filmskog festivala i narastao u najznačajniji kulturni pa i društveni događaj u regiji:

 

“Dugogodišnji doprinos Festivala promociji Sarajeva zaslužuje veliko priznanje, a najveća filmska smotra u regiji sada dobija i ozbiljnog partnera,” kazao je Nermin Muzur, direktor TZKS. “Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji s Vladom KS, podržava projekte koji su od značaja za promociju Sarajeva, a saradnja sa Sarajevo Film Festivalom samo je logičan slijed događaja,” poručio je Muzur.

 

Dvadeset i treće izdanje Sarajevo Film Festivala održati će se od 11. do 18. avgusta na više lokacija, a od ove godine festivalskim lokacijama pridružuje i Općina Ilidža.

(Business Magazine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.