x

Turkish Airlines organizovao koktel u okviru SFF-a!

``Sarajevo Film Festival (SFF) nam je dao priliku da, kao njihov već dugogodišnji sponzor, večeras organizujemo koktel na koji su pozvani predstavnici firmi, medija i institucija``, kazao je večeras direktor Turkish Airlinesa (THY) u BiH Ahmet Salih Kansu tokom koktela koji je održan u okviru 20. Sarajevo Film Festivala.

``Kao THY, već 19 godina letimo u Sarajevo. Trenutno imamo 18 aviona koji lete sa aerodroma `Ataturk`, odnosno iz evropskog dijela Istanbula, te tri aviona koji lete s aerodroma `Sabiha Gokcen`, iz azijskog dijela. Dakle, ukupno imamo 21 let iz Istanbula. Mi povezujemo Sarajevo sa cijelim svijetom, kao firma koja ima letova za 250 destinacija u svijetu``, nastavio je Kansu.

 

On je podsjetio da je THY prošle godine bila avio kompanija koja je imala najviše destinacija za koje leti, a također, da je tri puta uzastopno osvojila nagradu za najbolju avio kompaniju u Evropi.

 

``Pokušavamo da predstavimo BiH kao alternativni turistički raj u svijetu. Svake godine iz cijelog svijeta dovodimo predstavnike turističkih firmi, medija i druge, kako bismo pokazali da je BiH zaista dobar izbor za odmor i turistički obilazak. Ovom prilikom želim naglasiti da od 25. augusta pa sve do kraja oktobra, imamo promotivne karte za aerodrom Sabiha Gokcen. Povratne karte koštaju 99 eura, ukoliko se kupe preko interneta``, izjavio je Kansu.

 

Turski ambasador u Sarajevu Cihad Erginay je rekao kako je SFF jedan od najvažnijih festivala u regiji. Ističući kako Turska svake godine podržava SFF na razne načine, Erginay je kazao da je u okviru SFF-a prikazano šest turskih filmova.

 

``Naravno, tu su i naše firme koje podržavaju SFF, a THY je jedan od najvažnijih firmi. Pored toga što su sponzori Festivala, THY prevozi i goste SFF-a, zbog čega smo ponosni na tu kompaniju. Čestitam im na uspjehu i želim da se nastavi saradnja između SFF-a i THY``, poručio je Erginay.

 

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra je, u obraćanju prisutnima, kazao da je posao ekipe SFF-a prikazati što više filmova i dovesti što veći broj gostiju.

 

``A dolazak gostiju je sigurno jedna od najzahtjevnijih operacija. Tako da partnertstvo sa THY-om za nas predstavlja jedan od najbitnijih partnerstava koje imamo. Ove godine, kao i inače, THY se pokazao u najboljem svjetlu, jer smo imali veliki broj gostiju koji su koristili njihove usluge. Svi su bili prezadovoljni što dovoljno govori o tome da je to broj jedan svjetska avio kompanija. Nama je čast i zadovoljstvo što imamo priliku da radimo s njima``, kazao je Purivatra, direktor SFF-a.

(Anadolija)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.