x

Tuzla Film Festival na Kanskom festivalu !

Nakon učešća na filmskim festivalima održanim u Berlinu, Beogradu, Zagrebu itd. Tuzla Film Festival učestvuje i na 66. Canne Film Festivalu koji se održava od 15. do 26. maja 2013. godine. 

Kroz promociju filmskih autora sa južnoslavenskih prostora, Tuzle i Bosne i Hercegovine na svjetskim festivalima ekipa Tuzla Film Festivala vrijedno radi na pripremi TFF-a 2013 koji će se održati od 18. do 22. septembra. 

- Već nakon prve godine pokazali smo da smo ozbiljan festival, uspostaviti saradnju sa svjetskim festivalima veliki je uspjeh koji će nadam se u našem gradu i BiH biti prepoznat kako od strane vladajuće strukture tako i od prijatelja, sponzora i publike. Novi projekat koji smo pokrenuli „Snimaj bilo čim“ pokazuje da želimo da damo svima jednaku šansu i afirmisanim i neafirmisanim umjetnicima da iskažu svoje sposobnosti, budu zapaženi i zato budu nagrađeni. Kao što je to bilo i na prethodnim festivalima gdje je TFF imao svoje predstavnike i na Kanu ćemo se potruditi da uspostavimo kontakte sa distributerima, producentima, rediteljima i glumcima kako bi imali što bogatiji ovogodišnji program Tuzla Film Festivala – južnoslavenskog filma – istakao je Boris Balta, direktor TFF-a. 

Tuzla Film Festival i ove godine potrudit će se da publici ponudi šarolik izbor filmova sa južnoslavenskih prostora, a ovaj put u pet kategorija: animirani, kratki igrani, dokumentarni, dugometražni i nova kategorija „Snimaj bilo čim“, a bit će dodijeljena i Vila TFF-a za najbolja filmska ostvarenja. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.