x

Tvrdim da sam 98 posto završio s reprezentacijom!

Argentinski košarkaš Manu Ginobili rekao je da je 98 posto šansi da više ne igra za nacionalni tim.

Ginobili je odustao od učešća na Mundobasketu zbog blagog naprsnuća kosti desne noge koje je zaradio u finalnoj seriji NBA lige.

On je bio jedan od najzaslužnijih za titulu Spursa, a tokom tek završene sezone imao je prosjek od 12,3 poena i 4,3 asistencije po utakmici.

“Da sam igrao ovaj turnir, definitivno bi bio moj posljednji. Kako stvari danas stoje, mogu gotovo sa sigurnošću da kažem, skoro 98% šansi je da više nikada ne igram. Uvijek će biti teško za mene da se povučem iz ovog tima, ali znam koliko su male šanse i zato kažem ’da, ovo je bila moja posljednja prilika i ona je prošla”, rekao je Ginobili.

 

Međutim, Manu je ostavio ta dva procenta i mogućnost da ponovo obuče dres Argentine.

“Ali, tako sam se osjećao i kada sam igrao na Olimpijskim igrama u Londonu. Znao sam da su šanse postojale, ali sam se osjećao kao da igram poslednji put za nacionalni tim na OI u Londonu. U mojoj glavi, ja sam se opraštao 2012. godine i zato je odluka da igram na ovom SP bila teška za mene. Igrati u 37. godini i to poslije sezone koja se odužila do juna…Zato, nisam toliko povrijeđen da bih se osjećao ovako”, dodao je fenomenalni bek San Antonio Spursa, prenosi B92.

 

Ginobili je za nacionalnu selekciju Argentine nastupa od 1998. godine, a šest godina od debija učestvovao je u velikoj pobjedi na Sjedinjenim Državama i zlatu na Olimpijskim igrama u Grčkoj.

Svjetsko prvenstvo u Španiji igra se od 31. avgusta do 14. septembra, a Argentina će igrati u grupi B sa Filipinima, Senegalom, Portorikom, Grčkom i Hrvatskom.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.