x

Tyson: Joshua je prošao test s Kličkom, za njega je samo nebo granica!

Nekada najmlađi svjetski šampion u teškoj kategoriji legendarni Mike Tyson pohvalio je britanskog boksera Anthonyja Joshuu te mu predviđa sjajnu karijeru.

Bivši olimpijski prvak Joshua je pobijedio Vladimira Klička u 11. rundi meča održanog na stadionu Wembley u Londonu 29. aprila, a pedesetogodišnji Tyson je impresioniran.

 

Dvadesesedmogodišnji Joshua je poslao Klička na pod u petoj rundi, ali se i sam našao na podu u narednoj rundi prije nego je krenuo žestoko i zaustavio Klička tehničkim nokautom.

 

``Nakon testa koji je prošao u posljednjoj borbi s Kličkom, za njega je samo nebo granica. Kada imate odličnog teškaša, morate tako i udarati, neke ljude razveseliti, a neke rastužiti. Za ove druge je gotovo, posebno kada je riječ o teškašu kakvim se Joshua čini``, izjavio je Tyson.

 

On je posebno impresioniran načinom na koji se Joshua oporavio kada ga je Kličko oborio.

 

``Mogao je ostati na podu nakon tog udarca, većina novih momaka koji prime takav udarac više ne ustaju, a i ako ustanu, izgube samopouzdanje. On je ostao fokusiran, bio je malo nestabilan u početku, ali za boksera koji je odradio 18 ili 19 borbi, bio je fantastičan``, dodao je legendarni bokser.

 

Joshua je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Londonu 2012. godine, a sada ima 19 pobjeda u profesionalnoj karijeri te isto toliko nokauta. 

 

Tyson, poznat i kao Čelični MIke, svoju prvu titulu je osvojio 1986. godine, kada je imao samo 20 godina. Dominirao je sve do 1996. godine, kada ga je porazio Evander Holyfield.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.