x

U-17 selekcija Akademije FK Sarajevo učestvuje na turniru ``Future Talents Cup`` u Mađarskoj!

U-17 selekcija Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo učestvovat će na izuzetno kvalitetnom turniru ``Future Talents Cup``. Turnir u Mađarskoj prijestolnici, gradu Budimpešta, počinje 9. septembra, a uoči odlaska naših kadeta, razgovarali smo sa šefom Akademije FK Sarajevo, Almirom Hurtićem, koji nam je prenio pojedinosti vezane za pomenuti turnir.

``Izuzetno nam je drago što učestvujemo na jednom ovakvom turniru. Veseli nas što naša U-17 selekcija ima priliku pokazati svoje kvalitete u konkurenciji, koja je itetako respektabilna. Na turniru učestvuje dvanaest ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe po šest. Očekuje nas pet jakih utakmica``, kazao je Hurtić, dodavši:

 

``Smatram da su naši momci spremnii. Iza nas je dobar početak u okviru Omladinske Premijer lige Bosne i Hercegovine, te kvalitetne pripreme u Pragu, gdje smo odmjerili snage protiv Sparte i Mlade Boleslav.``

 

Što se tiče samih propozicija turnira, važno je spomenuti da je turnir namijenjen za dječake rođene 1998,1999. i 2000. godine. Utakmice će se igrati dva puta po četrdeset minuta, a na klupama za rezervne igrače, moći će biti devet izmjena. U toku igre dozvoljeno je izvršiti maksimalno pet izmjena, a po okonačnju turnira, bit će, osim ekipnih dostignuća, proglašeni i najbolji golman, strijelac i igrač.

 

U-17 ekipa Sarajeva na ovom turniru nalazi se u grupi ``A``. Osim bordo kadeta, u grupi se nalaze još holandski PSV Eindhoven, mađarski Ferencvaroš, slovačka Senica, belgijski Club Brugge i slovenački Maribor.

 

Prva utakmica na rasporedu je 9. septembra, protiv Maribora, dok će utakmice sa Senicom, PSV-om, Club Bruggeom i Ferencvarošom biti odigrane u dva ili tri navrata. U drugoj grupi nalaze se Galatasaray, drugi tim Ferencvaroša, Wisla Krakow, Sturm Graz, Partizan i Dinamo Bukurešt.

 

``Važno je spomenuti da je ovo prvo izdanje turnira ``Future Talents Cup`` i samim tim, naše učešće dobiva na većem značaju, jer je Akademija Fudbalskog kluba Sarajevo, u ovako jakoj konkurenciji, dobila poziv za učešće. Poziv je svojevrsna potvrda za naš dobar rad i nastup na internacionalnim turnirama u prethodnom periodu i nadam se, da ćemo i u narednim godinama biti dio ovog turnira``, zaključio je Hurtić.

 

Više o turniru ``Future Talents Cup`` možete saznati na: - http://www.futuretalentscup.com/

 

Izvor: fcsarajevo.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.