x

U 4 koraka riješite se uraslih dlačica!

Bolno, crveno i nateknuto - i posve neprikladno za sezonu kupaćih kostima

Urasle dlačice su bolne, crvene i ružne – i upravo ono što ne želite za vrijeme sezone kupaćih kostima, kratkih hlačica i minica. Ukloniti ih bez bolova ili infekcije ne treba biti komplicirano, i niti nije dok znate osnove. Ova četiri koraka pomoći će vam u tome..

Piling. Uklonite mrtve stanice kože pilingom u kremi ili pak posebnim rukavicama/spužvicama. Pripazite da niste preagresivni s pilingom – nemojte kožu istrljati do krvi. Radije trljajte nježnije duže vremena.

 

Primijenite toplinu. Koristite toplu i vlažn ukrpicu (neka bude što toplija, a kad se ohladi ponovo je umočite u vruću vodu) i pritisnite na svaku stranu kvržice tri do pet minuta dnevno sve dok se dlačica ne pojavi na površini. Ovo će omekšati dlačicu i privući je površini.

 

Čupanje. Kada (i samo kada) se dlačica pojavi na površini možete je iščupati steriliziranom pincetom.



Antiseptik. Na kraju na to mjesto nanesite antiseptik (kupovnu kremu, sprej ili ulje čajevca), kao dodatnu zaštitu od infekcije.


Tradicionalna metoda opnom jajeta

Navodno će i ovo pomoći s uraslom dlačicom.



Nakon što ste obavili piling, skuhajte jaje i uzmite opnu između jajeta i ljuske. Prekrijte problematično područje opnom (jaje slobodno možete pojesti). Ostavite da se ona osuši i skupi na tom području. Jednom kad se potpuno osuši skinite je – uraslu dlačicu biste trebali povući zajedno s opnom.

 

Izvor: zena.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.