x

U Frankfurt stiže i Mercedes-AMG Project One!

Mercedes-AMG će na Sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstaviti svoj „supersonični“ sportski automobil Project One koji će, po svemu sudeći, biti glavna zvijezda frankfurtskog okupljanja.

Mercedesovu karbonsku „Formulu 1“ za korištenje na javnim cestama pokretat će hibridna pogonska kombinacija, a kombinovanih 1.000 KS bit će dovoljno da dvosjed stigne do 350 km/h.

 

Pored elektromotora pogonsku kombinaciju čini i minimalno modificiran 1,6-litarski benzinski turbo V6 motor koji pokreće Mercedesov bolid Formule 1 i najveću snagu razvija pri 11.000 obr/min. Za prijenos snage na obje osovine zadužen je AMG-ov 8-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila, a uz adekvatnu aerodinamiku upravljivosti automobila svakako će pomoći i adaptivni ovjes.

 

U AMG-u za Project One kažu da je prvi automobil s kojim će se aktuelna hibridna tehnologija Formule 1 ponuditi za upotrebu na javnim cestama, a među zanimljive detalje spada i činjenica da će automobil bez asistencije motora s unutrašnjim sagorijevanjem moći da pređe 25 kilometara.

 

Konačan izgled automobila koji je Mercedesov odgovor na Aston Martinov model Valkyrie, zajedno s njegovim specifikacijama, bit će otkriven 12. septembra. Odličan način za obilježavanje 50. rođendana AMG-a.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.