x

U ISTOM DANU DOBILA I DOBRU I LOŠU VIJEST Trudna si? Evo ti otkaz!

amara Pavlović iz Smedereva prošlog mjeseca u jednom danu dobila je najljepšu vijest u životu, ali samo par sati kasnije je doživjela i veliko razočarenje. Naime, Tamari su ljekari 10. aprila potvrdili da je trudna, a već je sutradan od poslodavca dobila otkaz.

- Imala sam ugovor o radu do 28. februara, to je tačno, ali ja sam i poslije toga svakog dana, još maltene mjesec i po radila. Postoje svjedoci, ako do toga dođe, prodavala sam, predavala pazar, potpisivala knjigu kalkulacije, vukla robu iz kombija do boksa... Nije mi to prvi ugovor,  i ranije su ga produžavali. Sve je počelo kada sam obavijestila zamjenicu direktora da treba da produžim zdravstvene knjižicu, izvadim ovu novu, digitalnu, jer sam ostala u drugom stanju – objašnjava Tamara.

 

Ona je otkaz dobila u trgovinskoj radnji ``Dragoslav Stojković``, gdje je radila kao prodavačica na tezgi sa pilićima na smederevskoj Zelenoj pijaci.

 

Međutim, njen poslodavac ima drugačije viđenje situacije.

 

- Zna ona pravu istinu, nemam nikakav komentar. Ona priča šta njoj odgovara, a pričaće i tamo gdje treba. U svakom slučaju, hvala vam što ste pozvali – kratko je odgovorio Dragoslav Stojković, vlasnik i direktor firme.

 

Tamara, međutim, tvrdi da joj je zamjenica direktora firme, čim joj je saopštila da je trudna, rekla da će morati da ``traži novu radnicu``, jer ne želi da ``rizikuje sa trudnicom``.

 

- Rekla sam joj da mogu još da radim, jer se osjećam dobro i da još nemam namjeru da idem na bolovanje - kaže Tamara koja već ima dvoje djece.

 

Međutim, kada je sutradan otišla na posao saznala je da je već dobila otkaz.

 

- Ispostavilo se da sam istog dana odjavljena, a bila sam prijavljena do 10. aprila - priča Tamara i dodaje da joj je sve bilo jasno kada je od zamjenice direktorke čula da bi ona bila ``već peta trudnica`` u firmi, čija su radna mjesta, kako je rekla, ``zamrznuta``.

 

- Rekla mi je i da nije sve u parama, da meni i djetetu želi sve najbolje, ali je ponovila da ne želi da rizikuje sa trudnicom, jer tu ``svašta može da se iskomplikuje`` – dodaje ona.

 

Pošto je, kako tvrdi, dobila dokument da je bila prijavljena u PIO do 10. aprila, sa izvodima iz banke, na osnovu kojih se vidi da je dobijala platu i poslije 28. februara, datuma do kog je imala ugovor o radu, ne čekajući da joj zvanično uruče otkaz, uputila se u Inspekciju rada.

 

Međutim, u ovoj ustanovi su joj rekli da je ``okasnila`` i da je trebalo da im se javi dok je još radila kako bi je zatekli na radnom mjestu.

 

- Rekli su mi da ne mogu mnogo da urade pošto mi je davno istekao ugovor o radu - kaže ogorčeno Tamara.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.