x

U Konjicu održan veliki humanitarni koncert ``Za bolje sutra``!

Da je grad Konjic jedna velika porodica, potvrdilo se i sinoć na humanitarnom koncertu ``Za bolje sutra``, a humanost su pokazali brojni građani koji su svojim dolaskom dali podršku Dnevnom centru za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji djeluje pri Prvoj osnovnoj školi u ovom gradu, ali i bolesnom dječaku Nedimu Šabanoviću iz Kreševa. 

Organizatori koncerta su pomenuta obrazovna ustanova i muzičar iz Konjica Fadil Buturović, koji su sretni zbog velikog odziva muzičara na ovaj događaj. Tako su svojim dolaskom i pjesmom u Sportskoj dvorani Konjic, koncert podržali Alma Čadžić, Amna Keskin, Berin Buturović, Alem Kadić, Amra Halebić, Jasmin Burek, Šacir Ameti, Anida Idrizović, Adis Škaljo, Maid Hećimović i Denial Ahmetović.

 

Kao specijalni gost iznenađenja, pred koncert je najavljivan jedan bend, a oduševljenje je nastalo kada su se na bini pojavili članovi Dubioza kolektiva. 

 

Oni su na svom profilu objavili da dolaze u Konjic, kako bi podržali ovaj humanitarni koncert, a članovi Prve osnovne skole zahvalili su se najboljem bendu u regionu.

 

- Hvala svima koji su svojim dolaskom potvrdili svoju humanost, jer ova naša aktivnost mnogo znači onima za koje je i namijenjena.Sretan sam što sam inicirao ovaj humanitarni koncert, koji je još jednom pokazao, da smo mi Bosanci i Hercegovci dobri ljudi i da pomažemo onima kojima treba naša pomoć - kazao je muzičar i organizator koncerta Fadil Buturović.

 

U prepunoj Sportskoj dvorani tri sata su muzičari pjevali i pozitivnu energiju prenijeli na Konjičane, koji su kupovinom ulaznica podržali rad Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, ali i liječenje djećaka Šabanovića. 

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.