x

U Malmeu “Mahaluša” oduševila, Bosanci tražili još jednu izvedbu!

Na svojoj švedskoj turneji treći grad u kojem se „mahalalo“ je Malmo. U Palladiumu, renomiranom teatru u epicentru Malmoa, najveći bh. teatarski hit kabare ``Ja, mahaluša`` ispraćen je ovacijama pred prepunom dvoranom. Ova predstava bila je rasprodata mjesec unaprijed, što je i označeno na plakatu ispred dvorane.

-Dobijamo svakodnevno pozive za otvaranjem barem još jedne izvedbe u Malmeu ali to sada nije moguće. Turneju organizira švedski nacionalni teatar Riks i oni ne odstupaju od svog prvobitnog plana. Sretni smo jer smo probrudili veliku želju kod naših ljudi u Švedskoj da izdvoje vrijeme i novac pogledaju nešto autohtono bosansko i vratit ćemo se uskoro ovdje – rekla je Indira Kučuk-Sorguč, autorica projekta. 

 

Oduševljenje koje su izazvali glumci Nela Đenisijević kao Mahaluša i Nenad Tešić kao Mr BiHn, odzvanjalo je pozorištem. Svaki glumački geg, šala i replika izazvali su salve odobravanja i smijeha, a među publikom bilo je i Šveđana koji su tekst mogli pratiti preko titla.  

 

Dugi aplauz i standing ovacije trajale su 10 minuta, nakon kojih su se akteri i autorica slikali sa brojnim posjetiteljima koji nisu krili svoje oduševljenje svakom izvedenom scenom.

 

Ovo je treća od sedam predstava koje će ``mahaluše i mahalci`` izvesti u Švedskoj. Naredna je zakazana za 26. oktobar u Karlskroni.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.