x

U Njemačkoj ostvario svoj san: Maneken Senad Hedžić hrabrim koracima do Berlinskog Fashion Week-a!

Kada je poslije ratnih dešavanja sa porodicom otišao za Njemačku ni slutio nije da će upravo tamo ostvariti svoj dječački san. Još kao mali uvijek je volio da pozira, da se fotografiše. Manekenstvo je njegova prva ljubav. Senad Hedžić još jedan je uspješan Bosanac iz Doboja koji hrabro već unazad nekoliko godina korača modnim pistama Njemačke.

- Kada sam potpisao profesionalni ugovor u Berlinu moj život se naglo promjenio. I do tada sam radio revije i razne reklamne editorijale, ali kad sam otišao u Berlin tamo su mi bila otvorena velika vrata svjetske modne scene. Na početku nije bilo lako, učenje  jezika, druga okolina-društvo, morao sam da se odreknem dosta stvari da bi sve to postigao. Ali kada radite posao koji volite onda ništa nije teško. Sada je sve mnogo lakše, priča Hedžić.

 

Puneći razne naslovne strane tamošnjih prestižnih modnih časopisa, reklamne kampanje, humanitarne revije za pomoć oboljelima, između ostalog i editorijal Ray-Ban  kolekcije naočala, prezentacija na Berlinskm Fashion Week-u svjetske modne marke donjeg veša ``Calvin Klein``, samo je dio onoga što Hedžića svrstava u jednog od najtraženijih modela u  Njemačkoj.

 

Osim obaveza oko raznih angažmana, kada ima vremena slobodno vrijeme provodi u teretani.Voli slušati narodnu muziku i redovni je gost na utakmicama naše reprezentacije.

 

- Iako je moj život i posao daleko od mog rodnog kraja, nostalgija uvijek postoji za povratak.Možda jednoga dana i otvorim  modnu agenciju u našoj zemlji i time na neki način pripomognem našim mladim talentima, otkriva Hedžić.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.