x

U Sarajevu održana treća konferencija namijenjena Beauty i Fashion blogerskoj zajednici!

U predzadnjoj sedmici mjeseca septembra organizovan je, već sada ustaljen, vrlo zanimljiv blogerski susret Digital Divas by Avon. Ovoga puta odlučili smo se da mjesto našeg susreta bude prelijepi Hotel Malak Regency.

Imajući u vidu sve veći značaj blogova koji tretiraju teme vezane za modu i ljepotu, odnosno imajući u vidu broj blogova koji se bave modom i ljepotom kao i njihovu brojnu publiku, Digital Divas by Avon konferencija je naše bloggerice okupila treći put u najvećem broju do sad.

 

Kao i predhodnih godina glavni cilj konferencije bio je razmijenjena iskustva, ali i kako bi kroz zanimljiva predavanja i praktične primjere spoznale nove tehnike rada i korisne informacije.

 

Posebna gošća na našoj ovogodišnjoj konferenciji bila je inspirativna Branislava Antović. Brana nam je ispričala kako je od hobija i razonode došla do tima, firme i zarade. Sanela Tunović Bećirović, direktorica Rent A PR Consulting agencije prenijela je svoje iskustvo i znanje kada je riječ o Komunikaciji sadržaja.

 

Prisutnima se obratila i Andrea Tomašević Kolenda ili kako je većina instagram svijeta zna kao Enina mama. Andrea nam je ispričala šta se dešava „Kada blog zasmeta poslodavcu“. O trendovima u digitalnom svijetu svoje znanje nam je prenijela Almedina Aganović, dok je o marketingu u doba bloggera svoju priču donijela Ljubica Soldo.

 

Samir Geko, pričao nam je o umijeću fotografije te uradio odličnu radionicu sa prisutnim bloggericama i na taj način još više pospješio njihovo znanje i iskustvo kako bi se u budućnosti što bolje predstaviili na društvenim mrežama. I za kraj konferencije, Šejla Korjenić iz kompanije Avon se osvrnula na saradnju ovog brenda sa blogerima riječima:

 

“Veoma smo ponosni što već treću godinu organizujemo ovu konferenciju i što broj blogera raste iz dana u dan. Blogovi su u današnje vrijeme jako bitan izvor informacija za sve one koji traže objektivna mišljenja i pomoć prilikom odabira. Beauty i Fashion blogerice zbog toga su savršen partner za naš ali i za mnoge druge brandove jer su glas kojem korisnici vjeruju. Drago nam se našem pozivu na treću Digital Divas konferenciju odazvao ovako veliki broj dama i da su danas uživale s nama.”

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.