x

U Sarajevu održani ``Čokoladni neredi``

Sinoć su se okupili ljubitelji čokolade te je svaka osoba sa sobom ponijela dvije čokolade, jednu koju su podijelili sa okupljenom ekipom i drugu koju su donirati za ``malu raju`` s područja koja su najteže pogođena nedavnim poplavama

SARAJEVO (AA) - Svojevrsna manifestacija ``Čokoladni neredi``, koja već treću godinu zaredom ističe sličnost svih građana, održana je u bosanskohercegovačkoj prijestolnici Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Događaj se održao u još nekoliko bh. gradova, na Španjolskom trgu u Mostaru, na platou ispred BBI centra u Sarajevu i u Parku ``Petar Kočić`` u Banjaluci.

Naime, večeras su se okupili ljubitelji čokolade te je svaka osoba sa sobom ponijela dvije čokolade, jednu koju su podijelili sa okupljenom ekipom i drugu koju su donirati za ``malu raju`` sa područja koja su najteže pogođena nedavnim poplavama.

 

Predsjednik Asocijacije srednjoškolaca u BiH Hajrudin Solak kazao je da se događaj ``Čokoladni neredi`` organizuje već tri godine zaredom, a počeo je u Mostaru kao revolt nakon nereda koji su se dogodili na Španskom trgu zbog nacionalizma, odnosno zbog tuče koja je izbila nakon utakmice.

 

``Dan poslije su organizovani i prvi `Čokoladni neredi`. Organizovani su na istom mjestu gdje su dan ranije bile tuče i neredi. Raja se skupila, družila i dijelila čokolade``, pojasnio je Solak.

 

Kako je kazao, večeras su ``Čokoladni neredi`` prvi put organizovani u Sarajevu i u Banjaluci.

``Ove godine ima i humanitarni karakter. Svako ko dođe, ponijet će dvije čokolade, jedna za druženje, a druga za djecu poplavljenih područja``, pojasnio je Solak.

 

tekst: Agencija Anadolija 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.