x

U Sarajevu predstavljen novi Peugeot 508!

Novi Peugeot 508 na bosankohercegovačkom tržištu premijerno je predstavljen danas u prostorijama kompanije Vermont u Sarajevu.

Danijel Despotovi?, direktor marketinga kompanije Vermont

„Nedugo nakon zvanične prezentacije na prestižnom sajmu automobila u Parizu, novi Peugeot 508 stigao je i u Bosnu i Hercegovinu. Peugeot 508 predstavlja oličenje vozila nove generacije koja zadovoljavaju visoke zahtjeve kupaca jer pored prvobitnog spoja elegancije i robusnosti, Peugeot 508 je inspirisan i sa besprijekornim kvalitetom izrade uz savremenu tehnologiju, snagu i izraženi karakter“, istakao je Danijel Despotović, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera PEUGEOT proizvoda za BiH.

 

Novi 508 nudi i nove euro 6 motore. Od novih benzinaca tu je 1.6L THP 165 KS Start&Stop motor koji je povezan sa šestostepenom manuelnom transmisijom ili novom šestostepenom automatskom transmisijom. 

 

U ponudi dizel motora od novih motora biće dostupni  2.0 BlueHDI 150 KS sa emisijom CO2 od samo 105g/km,  te  2.0 BlueHDI 180 KS motor koji karakteriše 111g/km CO2 emisije pri čemu je ovaj motor uparen sa automatskom transmisijom. 

 

Peugeot 508 utjelovljuje ambicije brenda te ispunjava zahtjevni nivo kvaliteta i poboljšanja svog imidža u cijelom svijetu. Već od 2011. godine kada je zvanično krenula prodaja ovog modela prodano je 370,000 automobila. Sa novim modelom 508, Peugeot nastavlja svoj osvajački pohod u industriji gdje trenutno ima najmlađe modele razvijene najsavremenijim tehnologijama i inžinjeringom.  

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.