x

U Sokotu porođen ``čovjek-ovca`` !

 

Stanovnici su mladunče prozvali čudovištem i htjeli su linčovati vlasnika.

Prema pisanju stranih portala, u Sokotu u Nigeriji zabilježen je netipičan slučaj ovce koja je zbog komplikacija u trudnoći dovezena u veterinarsku stanicu gdje je porođen ``čovjek-ovca``. Barem prema riječima lokalnog stanovništva.

Stanovnici su mladunče prozvali čudovištem i htjeli su linčovati vlasnika ovce jer sumnjaju da je imao spolni odnos sa ovcom, te da je neobično mladunče plod neprirodnog odnosa.

Znatiželjna masa koja se okupila oko klinike kako bi vidjela ``čudovište`` u jednom je trenutku odlučila i pogubiti vlasnika jer vjeruju da će njihovu sredinu stići velika nevolja ako propuste kazniti počinitelja, ali svoje namjere nisu uspjeli realizirati.

 Dr. Ismail Usman je ponudio sasvim drugu perspektivu i objasnio da je nemoguće da ovca rodi (polu)ljudsko dijete čak i ako je dosita došlo do spolnog odnosa.

 Takođe, smatra da je ``čovjek-ovca`` zapravo abnormalna ovca koja se nepravilno razvila, a uzroci toga mogu biti bolest, radijacija ili prevelike količine hormona i lijekova koje je primala majka.

 Za sada nije poznato je li njegovo objašnjenje uspjelo uvjeriti masu ili još uvijek tragaju za navodnim počiniteljem nemorala.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.