x

U Turskoj upucan ruski ambasador Andrey Karlov, policija ubila napadača!

Ruski ambasador Andrey Karlov upucan je danas tokom obilaska jedne umjetničke izložbe u Ankari, potvrđeno je za turske medije iz ruske ambasade. Karlov je upucan iz pištolja dok je držao govor na otvaranju izložbe ``Rusija u očima Turaka``, a prema prvim informacijama u njega je pucao pripadnik ili simpatizer nekog od radikalnih islamističkih pokreta.

CNN Turk je javio da je Karlov prevezen u bolnicu i da je životno ugrožen. No, drugi mediji navode da se Karlovu pomoć ukazuje na mjestu pucnjave i da nije prevezen u bolnicu.

 

NTV javlja da su osim Karlova povrijeđene i još tri osobe, ali njihov identitet nije objavljen. Svjedoci navode da je napadač u Karlova pucao 4 ili 5 puta.

 

Napadač koji je pucao u ambasadora i druge osobe nalazio se u bjekstvu, a policija je okružila cijelu zgradu. Nakon brze operacije policija je saopćila da je ``neutralizirala napadača``, a turski mediji navode da je on ubijen.

 

Na mjesto pucnjave došao je i ministar unutrašnjih poslova Süleyman Soylu.

 

Prema izjavama očevidaca, napadač je na izložbu ušao sa policijskom iskaznicom, nosio je odijelo, a tokom napada uzvikivao je vjerske slogane te je spominjao Alep.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.