x

U Zenici obilježen dan Osnovne škole ``Vladimir Nazor``!

OŠ ``Vladimir Nazor`` 25.05.2017. god obilježila je 58. Dan škole. Ovaj događaj obilježen je priredbom na kojoj su učenici pokazali svoje vještine kroz igrokaze, pjesmu i igru. 

U toku priredbe pohvaljeni su učenici koji su posigli odličan uspjeh, primjerno vladanje i rezultate u vannastavnim aktivnostima: Alina Beganović, Fatima Durmić, Lamija Mahmić, Tarik Babahmetović, Nedim Bašić, Bjeloglavić Edis, Durmić Džejna, Brkić Ismar, Kojić Ema, Čerimić Razija, Drocić Haris, Heljo Hana, Alibegović Sulejman, Doglod Amila, Memišević Arduana, Pjanić Aida, Elsayed Ahlam, Efendić Nezir, Kovač Tarik.

 

Posebno je pohvaljen najbolji među najboljim Ahmed Čalkić koji je ujedno i učenik generacije 2016/2017 ovaj učenik od šestog razreda postiže zavidne rezultate na takmičenjima najvišeg nivoa iz oblasti matematike i fizike zadnji uspjesi koje je do sada ostvario su drugo mjesto iz fizike i iz matematike na Federalnom takmičenju, ovim plasmanom Ahmed se plasirao na Državnu olimpijadu iz matematike koja će biti održana u subotu 27.05.2017. god na PMF - u u Sarajevu.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.