x

U Zenici obilježena godišnjica Armije RBiH!

Danas je na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici obilježenja godišnjica Armije Republike Bosne i Hercegovine. Na samom početku upriličen je defile omladine sa obilježjima Republike BiH od Zeničanke do Bosanke uz pratnju KUD-a Željezara. Kod Kamenog spavača održan je prigodan kulturni program te polaganje cvijeća. Cvijeće su položile razne boračke delegacije, delegacija grada Zenice, delegacija vlade ZDK, Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja i mnogi drugi.

- Naše misli usmjerene su ka onima koji su dali najvrijednije, svoje živote. Njima pripada stalno sjećanje i zahvalnost. Posebne čestitke pripadaju i učesnicima odbrambenog rata koji su odbranili Bosnu i Hercegovinu. Najvažnija stvar je da će boračke organizacije nastojati da zaštite tekovine borbe i da ćemo čuvati BiH. Današnja manifestacija poručuje svima da nikada nećemo zaboraviti ono za što smo se borili da ćemo uvijek obilježavati ovaj dan - rekao je Nazim Bećirević, predsjednik Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja ZKD.

 

Ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković istakao je da je ovo datum koji predstavlja jedan od najsretnijih trenutaka naše historije.

 

- To je bio glas naroda na poteze rušitelja suživota čiji je glavni cilj bio uništenje jednog naroda - istakao je on.

 

Ratni komandant Sakib Mahmuljin rekao je da je Armija RBiH ispunila svoj cilj.

 

- Armija to je narod. Svi smo imali svoje uloge. Armija BiH je u svojoj zadaći uspjela. Sačuvala je sve one koji vole BiH, sačuvala je BiH i zato svi pripadnici Armije BiH i svi oni koji su je podržavali i voljeli treba da im bude čast da ovaj dan obilježimo dostojanstveno - poručio je Mahmuljin.

 

tekst : faktor

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.