x

U Zenici održan Sajam zanimanja i srednjih škola “Zenica 2017”

Udruženje za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora Zenica i ove godine je bilo organizator Sajma zanimanja i srednjih škola Zenica.

Kako je kazao Armin Šestić, predsjednik Udruženja za socijalni, kulturni i kreativni razvoj Zora Zenica, Sajam zanimanja i srednjih škola je zamišljen tako da na jednom mjestu okupi sve srednje škole iz Zenice kako bi se zanimanja i škole mogle predstaviti učenicima završnih razreda osnovnih škola.

 

“Proteklih godina svjedoci smo prebukiranosti tržišta rada i prevelike nezaposlenosti, stoga smo osjetili potrebu da je potrebno usmjeravati, ne samo srednjoškolce, već i osnovce, na što bolji odabir budućeg zanimanja. Jako je važno da se učenici što bolje informišu, upoznaju i sa prednostima i sa nedostacima određene profesije kako bi mogli donijeti najbolju odluku za sebe. Mnogo je bitno izabrati zanimanje shodno svojim interesima, jer tada se teži biti najbolji u onome čime se bavimo, na kraju krajeva to i jeste cilj. Izabrati pravo zanimanje u budućnosti može značiti i obezbijediti svoj život”, izjavio je za Radio ZENIT Šestić.

 

Mogućnosti školovanja predstavljale su zeničke srednje škole, a Sajam su pored učenika gradskih, tokom dana posjetili i učenici završnih razreda prigradskih osnovnih škola.

 

Tekst: Radio zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.