x

U Zenici održano prvenstvo Federacije BiH u taekwondo-u!

U subotu 08.04.2017. godine, u sportskoj dvorani Bilimišće, Zenica održano je prvenstvo Federacije BiH u taekwondou. Organizator prvenstva je bio taekwondo klub Zenica.

Na turniru je učestvovalu ukupno 28 klubova iz svih krajeva federacije BiH , 447 prijava te 425 prijavljenih takmičara u svim disciplinama.

 

Više nego uspješno završen turnir u svim segmentima ,kako u organizaciji tako i nastupu takmičara.

 

Taekwondo klub Zenica na turniru osvojili su :

 

8 ZLATNIH MEDALJA

8 SREBRENIH MEDALJA

11 BRONZANIH MEDALJA

u svim kategorijama i disciplinama.

 

Taekwondo Akademija “JALE”  je učestvovala na Federalnom prvenstvu u Zenici sa 14 takmičara i osvojila devet medalja, dvije zlatne, četiri srebrene i tri bronzane, javljeno je iz TA Jale.

 

-Trebamo naglasiti da su naši takmičari nastupili samo “vrtićanci” i mlađi kadeti”. Prvi tim, juniorski i seniorski ostavili smo za Tešanj Open kraj aprila. Rezultat je i više nego zbog uzrasta takmičara. Sljedeći naši nastupi su u Derventi i Tešnju krajem aprila, početkom mjeseca je u Bugojnu Državno prvenstvo i krajem maja Visoko i Karlovac (Hrvatska), izjavio je glavni trener Jasmin Mujanović JALE. crni pojas 5.dan.

 

Tkd klub “Start” učestvovao je na Federalnom prvenstvu koje se održalo u Zenici.

 

Za Tkd klub “Start” nastupilo je 7 takmičara. Osvojene su 4 zlatne i dvije bronzane medalje. Više nego zadovoljni rezultatima boraca.

 

Elmin Suvalić 1 mjesto,

Edah Dilaver 1 mjesto,

Luna Kulačić 1 mjesto,

Anes Kadrić 1 mjesto,

Mirza Duranović 3 mjesto,

 

Adna Džin 3 mjesto i naravno da ne zaboravimo Edin Ćorić je u konkurenciji od 22 takmičara izgubio u trećem kolu (odlične borbe).

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.