x

U kojim profesijama ``čuči`` najviše psihopata!

Psiholog Kevin Dutton s Odjela eksperimentalne psihologije Sveučilišta u Oxfordu proveo je anketu među stanovnicima Velike Britanije kako bi otkrio koje su to profesije među kojima se krije najveći broj psihopata.

Na prvom se mjestu nalaze direktori i menadžeri, slijede advokati, medijske osobe (s naglaskom na TV i radio), prodavači, kirurzi, novinari, policajci, svećenici, kuhari i državni službenici. 

 

Mnoge od ovih deset profesija se uklapaju u profil onih koja kriju najveći broj psihopata, budući da su neke od osnovnih karakteristika psihopata samopouzdanje, egocentričnost, neustrašivost, hladnokrvnost i šarm, koje su također i karakteristike usko vezane uz pojam uspjeha.

 

U prilog ovome ide i studija iz britanskog akademskog časopisa Journal of Business Ethics prema kojoj su psihopati koji se nalaze u visoko plaćenim profesijama poput odvjetnika i menadžera često manje uspješni u svojim poslovima od drugih kolega. Takve osobe zarađuju manje novca i njihove veze i odnosi će također biti manje uspješni, prenose mediji.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.